Следвайте ни

Кайзер: Тръгнах си заради загубения финал и шефовете ми

viber icon

Ако бяхме спечелили финала с Локомотив (Пловдив), определено щях да остана в Ботев, признава Даниел Кайзер в интервю за полския сайт pilkarskie-balkany.pl.

"Аз обаче също играя, за да печеля пари. Справих се добре, затова исках да подпиша добър договор. В Полша ми предложиха повече пари, така че от тук произтича отчасти това решение. Ако клубът бе подходил по друг начин при разговорите с мен, струва ми се, че бих могъл да остана в България дори и за по-малко пари. От една страна исках да остана поне заради феновете или начина, по който се чувствахме у дома със съпругата ми. За съжаление, поведението на Ботев към мен не предвещаваше нищо добро", разкрива един от любимците на "бултрасите".

Даниел Кайзер по време на зимните си тестове в Ботев, снимка: www.botevplovdiv.bg

Кайзер признава, че винаги ще е благодарен на Адам Стаховяк за това, че му е помогнал да дойде в Ботев. 

"Ако не беше този шанс да се наложа в България, сигурно щях да съчетавам футбола с някаква друга работа. Вторият ми сезон в Ботев беше най-добрият в цялата ми кариера", призна стражът и отбеляза, че след това от клуба не са постъпили добре с него при преговорите за нов контракт. Заплахи, странни новини, не изглеждаше прекалено готино", разказва полякът.

"Ботев е един от най-важните и дори най-важния клуб в живота ми. Затова много подробно следя какво става в него. Гледам целите му мачове, ако не мога и имам ангажимент, гледам и репортажи. В крак съм с новините за клуба", признава Даниел Кайзер. 

Даниел, прегърнат от фенове след мач на Ботев, снимка: www.blitz.bg

"Разбрах, че бившият ми треньор Николай Киров е бил избран за №1 в България през 2020 година. Мисля, че заслужава тази награда. Киров се раздели твърде рано с Ботев. Но за съжаление беше онова странно време за клуба. Той даваше тактическа свобода на играчите в атака", ковентира Кайзер, като не пропусна и ситуацията с Тодор Неделев.

"За мен Тодор Неделев има ниво за по-силно първенство от българското. Имаше оферти и от Турция, но привързаността му към Ботев е голяма. Това са си негови избори и аз ги уважавам. Неговото ниво е по-високо и от това на полската Екстракласа", категоричен е Кайзер.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

15.02.2021 | 13:58

Един финал, а каква голяма беля направи с БотевЪ.

Отговори
2 0
Истинска майна

Истинска майна

15.02.2021 | 16:58

Направо бръкна на Б отевъ с двете ръце в г,Ъзо!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай