Катранков съсипа Джайеоба, Гонзо шпионира Ботев

Драматичен успех с 3:2 срещу гостуващия Левски(Чепинци) изкачи отборът на Ботев(Ихтиман) на 3-то място в класирането на Трета ЮФЛ след изиграването на мачовете от 5-тия кръг. Гостите пък остават последни в подреждането без точка в актива си.

С решителен гол за ихтиманци се отличи пазарджиклията Станислав Катранков, който се разписа с глава за крайното 3:2 в 87-та минута на оцветения с 12 жълти картона(8 за гостите и 4 за домакините) интригуващ мач.

Ботев влезе в срещата по-уверено и взе инициативата, докато воденият от играещият треньор Екундайо Джайеоба тим на гостите разчиташе на компактна отбрана и редки контри, които трябваше да завършва бившият нападател на Хебър, Оборище и Миньор(Пк) - Салас Обаси Окечукво.  

След няколко пропуска домакините дръпнаха с 1:0 в резултата. Точен в 30-ата минута бе капитанът на Ботев Владимир Бахъров, който след коварно центриране на фаул изненада почти от тъч-линията стражът на гостите за 1:0.

Втората част започна отново с преимущество на Ботев. В 60-ата минута Владимир Каптиев удвои преднината на тима на домакините - 2:0 и феновете на ихтиманският тим помислиха, че идва времето за разгром на сините. Случи се обаче точно обратното.

След двата гола пасив нямащият какво да губи последен в класирането тим на Левски заигра разкрепостено и се върна бързо в мача с попадения от фаул и дузпа. 

Взели психологията на мача в свой ръце, момчетата от родното село на синята легенда Войн Войнов даже имаха ситуация за трети гол и пълен обрат, но Фортуна покри домакините, които в последствие също пропуснаха две отлични ситуации.

Мачът отиваше към реми, когато в 87-та минута при едно центриране от фаул отишлият в пеналта на гостите централен защитник на Ботев Станислав Катранков се извиси над всички и забоде топката в мрежата на Левски. 

Голът срина психически четата на Дайо Джайеоба, която в оставащите до края на мача минути можеше да инкасира спокойно още поне две попадения, но пропуски на домакините запазиха статуковото непокътнато. 

Да разузнава играта на домакините на трибуните през първото полувреме бе забелязан играещият наставник на Оборище Георги Иванов - Гонзо. 

Само след две седмици "войводите" ще гостуват в Ихтиман, където ги чака със сигурност тежък мач срещу отбора на бившите им футболисти - Владимир Бахъров и Владо Каптиев.  

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?