61

Карло Анчелоти: Поздрави на Пловдив, Христолов и професор Маргаритов!

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти прати поздрави за пловдивските си приятели Димитър Христолов и професор Веселин Маргаритов. Един от най-изтъкнатите  специалисти на нашето време направи това през футболния деятел Кирил Евтимов, с когото се видяха вчера на Стамфорд бридж преди днешния мач реванш от Шампионската лига, в който Белия балет се изправя срещу Челси след чиста преднина от два гола от първия двубой на Сантяго Бернабеу.

Карло Анчелоти сподели пред Евтимов, че пази прекрасни спомени от Пловдив и моментът, когато бе удостоен с титлата Доктор хонорис кауза на ПУ Паисий Хилендарски. Това стана на 12 октомври 2007 година, когато изтъкнатият лингвист и ректор на Пловдивския университет професор д-р Иван Куцаров короняса Карлето в Шеста аудитория на Алма матер. Самият професор Куцаров бе голям почитател на футбола, а широко известни бяха пристрастията му към Локомотив Пловдив и Левски.

Визитата на Карлето в Пловдив бе уредена от бившият президент на "Ботев" Димитър Христолов и със съдействието на професор Маргаритов. Сега Христолов поддържа връзка с футбола като не пропуска домакински мач на любимия си Локомотив Пловдив.



"Искам да поздравя Пловдив. Помня добре града и момента, когато станах Доктор Хонорис Кауза на университета. Специални поздрави за Димитър Христолов. Помня и Веселин Маргаритов (б.ред – бившият зам.-министър на младежта и спорта и настоящ професор в Пловдивския университет). Много съм ангажиран и не знам кога ще мога отново да посетя България и Пловдив.

Най-добре ще е да се падна срещу български отбор в Шампионската лига, ако все още съм треньор на Реал (Мадрид)“, заяви Анчелоти, който получи от Кирил Евтимов подарък – бутилка българско вино.

Роберто Карлош използва срещата си с родния футболен общественик, за да изпрати специални поздрави на легендата на българския футбол Христо Стоичков. Бразилецът също си тръгна с бутилка червено българско вино след срещата с Кирил Евтимов.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?