61

Камбуров отново в игра, води атаката на националите срещу Румъния

Истинско съзвездие от български футболни величия ще види публиката на стадион "Генча" в Букурещ утре, където националният отбор за ветерани ще изиграе един много специален мач. Те ще участват в приятелска футболна среща по случай 24 май, ден на славянската просвета и култура, с депутати от румънския парламент, съобщава БТА. Мачът ще се проведе днес от 18:00 часа.

Селекционерът на българския отбор Венци Рангелов е включил цели петима участници от славния национален отбор, спечелил четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 г. Това са вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, председателят на Зонален съвет Велико Търново Бончо Генчев, както и работещите като треньори Цанко Цветанов, Златко Янков и Илиян Киряков. В групата също така са и участниците на световното през 1998-а във Франция Здравко Здравков, който ще пази на българската врата, Росен Кирилов и Радостин Кишишев, които ще му помагат в защита. В групата е и доскорошният национален селекционер на България Ясен Петров.

Състав България: 1. Здравко Здравков, 2. Радостин Кишишев, 3. Росен Кирилов, 4. Цанко Цветанов, 5. Илиян Киряков, 6. Златко Янков, 7. Емил Костадинов, 8. Светослав Дяков, 9. Бончо Генчев, 10. Дончо Донев, 11. Александър Александров, 12. Ясен Петров, 13. Станислав Ангелов, 14. Мартин Ковачев, 15. Диян Петков, 16. Мартин Камбуров.

Домакин на събитието е българският депутат в румънския парламент Георги Наков. Бивш кмет на градчето Стар Бишнов, Наков е завършил специалността "Право" в Софийския Университет "Свети Климент Охридски" и също е играл футбол като полузащитник. В 20:30 часа за българските национали е организиран официален прием, на койщо ще присъстват официалните лица от румънския парламент, посланикът на България в Букурещ, други членове на дипломатическата мисия. На следващия ден футболистите ще посетят и румънския парламент, където ще изслушат речта на Георги Наков по повод 24 май.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?