64

Камата: Горд съм, че съм кършиякалия, радвам се за Мартин

"Пловдив си е Пловдив, не само за футбола говорим - Марица, Локомотив, Ботев, Спартак. Горд съм, че съм кършиякалия, излязъл съм оттук, щастлив съм. След името ти пише откъде си", каза легендата на футбола ни Христо Стоичков пред репортери. Камата беше сред официалните гости на на тържеството, организирано от Мартин Камбуров, който неотздавна подобри постижението на легендата Петър Жеков за най-много голове в българския елит.

Ето какво сподели още голмайсторът на Мондиал'94, започнал кариерата си от Марица Пловдив: "От самите футболисти зависи кога ще подобрят рекорда на Мартин, ние не можахме да подобрим рекорда на Петър Жеков, намери се едно момче, подобри го. Това не е само във футбола

За мен е чест, че Мартин ми се обади, променихме малко дните - имаха мачове, но решихме да бъде на този ден. За мен е гордост, че Мартин е играл под мое ръководство, пловдивчанин. Той показа какъв професионалист е, познавам го от дете, горд съм. 

За мен е важно да бъда тук, на 40 години показва, че когато можеш, можеш. Професионализъм, това е. Аз играх до 37, можех още, но казах "стига толкова". Това е хубав ден - да бъда с Мартин, със стари приятели, мернах Зума, той ми даде път в националния отбор през 1986 година, беше помощник на Христо Младенов, лека му пръст, дебютирахме трима Христовци и бихме Белгия. 

Професионализмът е на първо място, всеки ден трябва да даваш пример на по-младите. Предполагам, че Мартин ще доиграе сезона, а после той си решава", каза легендата на българския футбол и Барселона. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?