Следвайте ни

Желко за щастието в Ботев, двамата нови и 10 млн долара

Ще играем европски по балкански начин, обяви Петрович

viber icon

Новият наставник на Ботев Желко Петрович обяви екстравагантни виждания за начина, по който иска да играе отбора под негово ръководство. "Ще играем европейски футбол по балкански начин", заяви Петрович на първата си пресконференция в Коматево. Той каза още, че е дошъл при жълто-черните, заради спортния директор Адалберт Зафиров и изпълнителния шеф Иван Йотков. Странно обаче черногорецът с холандски паспорт не спомена името на президента Георги Самуилов.

"Дойдох в Ботев заради Йотков и Зафиров, който много добре знаеха как да ме обработят. Не дойдох заради пари, те ме подкупиха със своята любов още от първия ден. Със сърцето си избрах да дойда тук", емоционално обяви Петрович.

"Доста време разговаряхме с Желко Петрович и сме убедени, че неговият опит ще ни помогне да се развием като отбор, като клуб и като организация" каза от своя страна изпълнителният директор на Ботев Иван Йотков при представянето на новия треньор.

"Не съм дошъл заради пари.Предразположиха ме Иван и Зафиров. Избрах със сърцето си да дойда тук. Работил съм в големите лиги, когато подписах договора си с Ботев жена ми ме попита как са там работите. Толкова съм щастлив, че все едно съм подписал договор за 10 милиона. Много ми е драго и мило, че ще работя на Балканите.

"Допадна ми, че няма грандиозни изисквания и цели.  Знам, че този клуб трябва да бъде сред първите. Играта трябва да е нападателна и да имаме положителна атмосфера и хората да искат да гледат нашия отбор. Играта да се вижда от далеч като хубава и резултатът ще дойде", заяви Петрович.

"Аз съм балкански човек, но холандски треньор. Довели сме двама млади и перспективни играчи. Филип има по- голям опит и е бил капитан на Тренчин. 

"Гледах последните 4 мача от плейофите и финала за Купата. Може би трябваше да гледам първите 4. Имам голямо уважение към предишния треньор. Искам да си тръгна като него - поне с две титли. Имам прекрасно предчувствие. Ще трябва малко време играчите и целия щаб да свикнат с мен. Малко промени ще има разбира се", коментира Петрович.

"Николай Киров е в болнични, договорът му ще бъде прекратен в петък", отговори Иван Йотков на въпрос за прекратяване на договора на Николай Киров с Ботев.

На въпрос дали познава някой от сръбските треньори в България Петрович отговори: "Познаваме се с Люпко Петрович и той ме познава много добре, защото много пъти съм му правил проблеми с отборите, които водя. Особено като беше треньор на Войводина". 

Петрович си спомни за Трифон Иванов. "Жалко, че го няма този човек. Колко бира сме изпили с него ... Всички са забравили колко велик е бил българския футбол и какви велики футболисти е дал на света", 

"Запазваме целия състав и ще дойде поне още един играч. Като треньор се уповавам на колектива".

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Георги Самуилов

12.06.2019 | 15:30

Предпочитах българин, но всички са оплетени в схеми- тренюори, мениджъри на футболисти и тото мафията, затова чужденец.Той докато разбере за какво става дума и ......

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?