Следвайте ни

Желко със стряскащо разкритие за работата с младите у нас

Треньорът на Ботев Желко Петрович бе доволен от победата на експерименталния състав, който извади край летище София над Витоша (Бистрица). "Много е важно, че през първото полувреме играхме срещу първия състав на Витоша. Ние искахме да видим нашите млади играчи да играят мъжки футбол. Сами видяхте, че през първото полувреме се представиха по- добре в единоборствата, но през втората част отстъпиха физически. Отборът още не е готов физически", сподели Петрович. "Ние трябва да мислим, че всички са част от първия състав. Разбира се има двама- трима, които са над останалите като Неделев и Кристиан, но всички трябва да се борят за място в първия отбор", коментира наставникът.

Той направи интересен коментар за юношите: 

Една от нашите задачи е да налагаме юноши и аз съм приел това, когато започнах в Ботев. Ето Станислав Шопов, въпреки грешките има класа да стане добър футболист. Като цяло младите трябва да се доказват. Кристиан Димитров също може да попада в графата млади играчи, но виждате колко е уверен на терена.

В България ще дойде време за силно поколение. В Европа правят от дърветата играчи, а ние на Балканите правим от играчите дървета. Ние сме майстори да опропастим играчите. Важно е да се работи в академията. Най- добрите специалисти трябва да работят в школите, а не в първия отбор. В академиите трябва да се инвестира.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?