64

"Жълто-черно" ноу-хау: пъдиха го, а го продадоха в Швейцария

Футболният Ботев (Пловдив) продължава да е енигма за всички, свързани с футбола у нас. Чуждоземните собственици и екип на "жълто-черните" не спират да удивяват всички с ходовете си, особено по адрес на нападателите.

Антоан Бароан - чужденецът с най-много голове в историята на Ботев, е поредният пример за управленско ноу-хау.

Накратко биографията на французина в Пловдив. Антоан дойде през 2021 година. Никому неизвестен чешит на 21. Непоръбен, но с убийствено чувство за пласиране. Това обаче остана незабелязано почти изцяло за "капацитетите" Валентич, Балтазар и Генчев.

И така, първа зимна подготовка с Валентич: "Антоан няма да пътува с нас, тъй като трябва да си избистри главата".  Вместо в Дубай Бароан тренира на базата в Коматево. Отборът се върна и неочаквано Антоан изигра 27 мача и вкара 5 гола. 

Втори дубъл, зимна подготовка с Балтазар: "Бароан няма да пътува с нас, тъй като има проблеми с дисциплината и няма да разчитам на него". И в крайна сметка - 31 мача на Бароан и 14 гола.

Трети дубъл, лятна подготовка с Генчев: "Няма да разчитам на Бароан! Той няма да играе докато съм треньор". Е, Станислав си стегна бързо-бързо багажа, за да поеме в Коматево хибрида Свиленград, а Бароан нащрака 8 гола за "жълто-черните" и стана чужденец номер 1 по отбелязани голове в клуба.

Четвърти дубъл, зимна подготовка с Керкез: "Бароан изпълнява индивидуална програма. Надяваме се, че до края на подготвителния лагер ще вземе участие в някои от контролните ни срещи". 

Таратанци, Антоан Бароан изобщо няма да играе за Ботев, тъй като е продаден на Винтертур.

Наистина, много любопитни мнения на треньорите в Ботев. Опитват се да замажат проблемите, които има около селекцията в отбора.

Проблем за Ботев е намирането на класни играчи. Да не им е уроки на шефовете, които в момента търсят класен централен защитник, но...

Защо играчите не искат в Ботев? Причините може да са много, но една се набива на очи. Обстановката е някак нетипична, говори се едно, а се случва друго. Футболистите са любопитни по дефиниция и си говорят помежду си, когато трябва да решат дали да приемат оферта от даден клуб, в случая Ботев. И какво би казал на кандидати за жълто-черното трико Бароан? 

Че не се плаща редовно, че отношението към играчите е несериозно? Че натискат нетипично за продължаване на договори и за приемане на лоши оферти само и само да не те изпуснат без пари? Че даже и бият? Това последното е нещо, което витае в пространството през последните месеци и е в процес на изясняване.

И в крайна сметка, Антоан беше най-стойностният играч в селекцията на Антон Зингаревич досега. Просто има играчи, към които треньорите трябва да намерят подход и ключ, за да се възползват от таланта им. Керкез успя главно заради това, че остави Ивелин Попов да събуди Антоан за подвизи.

Сега наред е Георги Николов. Младокът безспорно е талантлив, но Спортист Своге и Хебър не са мерило за таланта му. Георги се нуждае от време, за да стане истински футболист. Дали централен нападател или по крилото, времето ще покаже. 

Едно е важно - Николов има нужда от време, което треньорите и феновете да му дадат, за да успее да покаже качествата си и дали те отговарят на очакванията в Ботев.

И накрая, au revoir Antoine et bonne chance. Vous le méritez (Сбогом, Антоан, и успех! Заслужаваш го!)!

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?