Следвайте ни

Извънредно! Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов (допълнена)

Премиерът нареди пълна ревизия на БФС, отвърна на Англия за расисткия скандал

viber icon

Правителството прекратява всякакви взаимоотношения с българския футбол, включително и финансови, до подаването на оставка на президента на БФС Борислав Михайлов.

Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! Това написа Бойко Борисов във "Фейсбук". Освен това Борисов е наредил пълна финансова ревизия на БФС.

"След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста", обяви министър-председателят. 

"Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", добави Бойко Борисов.

Бойко Борисов коментира расистките скандали по време на вчерашния двубой между България и Англия, завършил при резултат 0:6. Премиерът е на мнение, че ситуацията е силно преувеличена и преекспонирана. Според него, само с малки изключения, публиката е била прекрасна и призова англичаните да бъдат по-смирени, когато говорят за родината ни.

“Страшно преекспонираха нещата. Имаше няколко олигофрени с хитлеристки знаци и фланелката с “No Respect”. Публиката си беше прекрасна. Ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани из София и не даваме оценки, че това е цветът на английската нация. Нека те да бъдат малко по-смирени в изказванията, когато става въпрос за България. България е най-толерантната държава”, заяви премиерът Борисов.

Час преди това на брифинг в Министерски съвет спортния министър Красен Кралев от името на премиера поиска Михайлов да освободи поста.

Решението на Борисов било продиктувано както заради състоянието на футбола и резултатите на националния отбор, така и заради допуснатите инциденти по трибуните по време на мача с Англия, обясни Кралев. Той си тръгна от стадиона преди края на мача.

,,Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните четири години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол", припомни Кралев.

 
Той отчете, че са се построили терени и са се давали средства за развитие на детско-юношеските отбори.

,,След вчерашните инциденти премиерът разпореди от днес нататък да преустановим всяко отношение с Футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов, председател на БФС", допълни още Кралев.

 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?