Следвайте ни

Изненадващ кандидат за шеф на БФС! Вижте кой е

viber icon

Кандидатите за президент на БФС се увеличиха с още един с наближаването на конгреса. Член на настоящия изпълком на централата най-вероятно ще се включи в битката за шефския пост на 12 декември, твърди Гонг. 49-годишният Петър Величков от няколко мандата е неизменна част от ръководството на футбола.

Освен като директор в OMV, в кариерата си е работил и като управител на верига бензиностанции на най- голямата румънска компания “Петром СА”. Също така е бил член на борда на директорите на “Петром” в Молдова.

В светските среди Петър Величков е известен и като мъжът до популярната поп певица Виктория Терзийска - Вики от група Мастило.

Кандидатурата вече имала подкрепата на няколко от останалите членове на изпълкома, които не били съгласни с евентуалното издигане на вицепрезидента Емил Костадинов за поста на Борислав Михайлов.

Към момента единствено Христо Порточанов и Христо Христов са декларирали, че смятат да се кандидатират.

Порточанов обаче може да заема длъжността само един мандат, защото след промяната на устава, направена според изискванията на ФИФА и УЕФА, имаш право да управляваш само до навършването на 70 години. Създателят на чудото “Нефтохимик” в момента е на 67.

Христо Христов пък е напълно непознат на широката футболна общественост.

Бизнесменът е основен спонсор на пловдивския Марица.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?