Изхвърлиха от хотел трима от Ботев

Пичони на разпит в полицията за дълг от 50 000 лева

И последните трима футболисти на Ботев, които обитаваха хотел Империал, бяха помолени да напуснат. Емил Мбамба, Густав и Луис Лопес си събраха багажа от комплекса и го стовариха на стадиона. Не е ясно къде занапред ще нощуват тримата, на които не бяха намерени квартири за разлика от останалите чужденци при канарчетата, които от 3 седмици живеят в апартаменти под наем. До изгонването на Мбамба, Лопес и Густав се стигна, след като жълто-черният клуб натрупа дългове от 50 000 лева към хотела, които никой не е погасил въпреки гръмките обещания на кандидат-купувачите за милионни инвестиции.

Най-потърпевш в ситуацията май ще се окаже старши треньорът Енрико Пичони. Специалистът вече е бил викан на разпит в Икономическа полиция във връзка с неиздължената сума към Империал, за която потвърдиха и от ръководството на хотела. Видимо изнервен от ситуацията, вчера Пичони вдигна луд скандал на репортери, които го попитаха има ли забрана да напуска страната заради борча. На много висок тон той каза, че отговарял единствено за подготовката на отбора и не били негова грижа битовите проблеми в клуба. Именно на негово име обаче са фактурирани нощувките на чуждите футболисти, които идват на талази в Ботев от месец и половина насам.

Енрико Пичони и обявеният за спортен директор Малу Мпасинкату са единствените останали оптимисти край Бирената, че нещата в Ботев могат да се оправят. През следващата седмица те очакват нова порция италиански бизнесмени, които да преговарят с потъналия неизвестно къде президент Димитър Христолов за покупката на мажоритарния пакет от дялове. Обявеният за президент Марко Орнела и самоопределилият се като генерален секретар Франческо Салерно си заминаха с еднопосочен билет за Рим, след като успяха да се скарат с останалите си партньори, с които щяха да правят консорциум. По непотвърдени данни скандалът е бил за това, как да се изхарчат парите от входните билети от мача срещу ЦСКА. Източник от клуба сподели, че именно с тези средства са били покрити задълженията към полицията, която бе обявила, че няма да охранява срещата, ако не си вземе дължимото. С друга част от тези пари са били раздадени по 100 лева на няколко българи и по 400 лева на чужденците.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой искате да е новият треньор на Ботев?