61

Избраха Десподов за Футболист на годината, Камбуров втори със специална награда

Кирил Десподов от Лудогорец бе избран за Футболист №1 на България за 2021 година. Гласеният от ръководството на делиорманци за трансфер в чужбина нападател събра 203 гласа. Рекордът по отбелязани голове в А група не стигна на Мартин Камбуров в края на кариерата си  да получи приза. Явно опасявайки се от скандал, организаторите на анкетата и церемонията връчиха специална награда на Камбуров, която така и не стана ясно за какво е. Трети остана Георги Йомов.

Общо 112 спортни журналисти от 41 медии вече дадоха своя вот в 61-ата анкета "Футболист на годината" и определиха най-добрите в българския футбол за 2021 година. Някои от тях бяха специално подбрани, за да дадат вота си за победителя.

Най-отличени бяха играчите на ЦСКА. Защитникът Юрген Матей взе три награди - за най-красив гол, най-добър защитник в efbet Лига и за най-добър чужденец. Последното отличие той сподели със съотборника си Жорди Кайседо. Две награди получи младият вратар на Славия Световслав Вуцов, две награди грабна и подгласникът на Десподов - Мартин Камбуров. 

За най-добър треньор на България беше избран Илиан Илиев, следван от наставниците на ЦСКА и Левски - Стойчо Младенов и Станимир Стоилов. При жените №1 е Симона Петкова. 

Как се разви церемонията в хронологичен ред:

Първата награда беше връчена на Мартин Камбуров, който подобри рекорда на Петър Жеков за най-много голове в българския елит. Весела Лечева връчи на нападателя специалната награда на "Дакс-Медия". За най-красив гол беше избрано попадението на Юрген Матей (ЦСКА) във вратата на ЦСКА 1948.

Лекарят на Лудогорец Валентин Великов също беше отличен. Той получи наградата Лъвско сърце, кръстена на „Трифон Иванов“. Докторът на разградчани беше част от екипа, спасил живота на Кристиан Ериксен, който колабира по време на мач от Европейското първенство. 

Футболист №1 при жените стана Симона Петкова, втора с няколко гласа по-малко финишира Евдокия Попадинова. 

За наградата „Най-прогресиращ млад играч“ беше избран вратарят на Славия Светослав Вуцов. Негови подгласници бяха Мартин Минчев (Спарта Прага) и Марин Петков (Левски).

За пръв път в историята на анкетата едновременно двама футболисти с равни гласове (39) получиха наградата „Най-добър чужденец в efbet Лига“. Победителите са футболистите на ЦСКА Юрген Матей и Жорди Кайседо.

Светослав Вуцов спечели убедително още една награда. Той бе избран и за най-добър вратар в efbet Лига за 2021-а година. Преди това той взе наградата за "Най-прогресиращ млад играч". За най-добър защитник в efbet Лига за миналата година беше избран Юрген Матей от ЦСКА. При полузащитниците наградата отиде при Ивайлов Чочев, при нападателите при рекордьорът Мартин Камбуров.

За треньор №1 на България беше избран наставникът на Черно море Илиан Илиев. Второто място остана за старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов, а трети е Станимир Стоилов от Левски. 

Накрая беше обявен и Футболист №1 на България за изминалата година. Наградата отиде в ръцете на Кирил Десподов от Лудогорец. Тройката запълниха Мартин Камбуров и Георги Йомов. 

Всички връчени награди:
Футболист № на България за  2021: 1. Кирил Десподов, 2. Мартин Камбуров, 3. Георги Йомов, 4. Петко Христов, 5. Тодор Неделев

Треньор №1 на България: 1. Илиан Илиев, 2. Стойчо Младенов, 3. Станимир Стоилов

Най-добър нападател в efbet Лига: 1. Мартин Камбуров, 2. Жорди Кайседо, 3. Кирил Десподов

Най-добър полузащитник в efbet Лига: 1. Ивайло Чочев, 2. Тодор Неделев, 3. Кирил Десподов

Най-добър защитник в efbet Лига: 1. Юрген Матей, 2. Антон Недялков, 3. Андреа Христов

Най-добър вратар в efbet Лига: 1. Светослав Вуцов, 2. Даниел Наумов, 3. Кристиан Кахлина

Най-добър чужденец в efbet Лига: Юрген Матей и Жорди Кайседо

Най-прогресиращ млад играч: 1. Светослав Вуцовм 2. Марин Петков, 3. Мартин Минчев

Най-добрите в женския футбол: 1. Симона Петкова, 2. Евдокия Попадинова, 3. Лиляна Костова

Лъвско сърце "Трифон Иванов": Лекарят на Лудогорец Валентин Великов

Най-красив гол: Юрген Матей във вратата на ЦСКА 1948

Специална награда на "Дакс Медия": Мартин Камбуров

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

На кой футболен отбор сте привърженик?