Следвайте ни

Избират строител и надзор за стадион "Локомотив"

Ако няма обжалване, е нормално процедурата да приключи до края на септември

viber icon

На 3 август Община Пловдив публикува на електронната страница на Агенцията за обществени поръчки (АОП) обществената поръчка за стадион „Локомотив“.

Паралелно с избора на строителната фирма ще бъде пусната и процедурата за избор на строителен надзор, за да не се губи време. Срокът за подаване на оферти е 50 дни, след което комисията ще направи необходимото по най-бързия начин да прегледа документацията и да определи изпълнител. Ако няма обжалване, е нормално изпълнителят да бъде избран в края на септември. В обхвата на поръчката влиза: проектиране и строително-монтажни работи по трибуните „Бесика“, „Спортклуб“ и южната трибуна, а стойността е 12 млн. лв. с ДДС.

Процедурата е аналогична с тази при поръчката за стадион „Христо Ботев“ -обявлението трябва да излезе в европейски вестник и вече ще бъде видимо на страницата на АОП.

Проектът, изготвен от архитектурно студио „4 ПЛЮС АРХИТЕКТИ“, включва четири игрища с тревна настилка, ориентирани в посока север/юг, четири модерни съблекални и фитнес център, общежитие и спортна зала с игрища с изкуствена настилка, обясни водещият проектант арх. Христо Пелтеков. В комплекса са планирани открити паркинги за автомобили и автобуси, обезпечаващи необходимите места за паркиране.  

Предложеният от Община Пловдив имот с площ около 47 декара се намира в ЖР „Тракия“, между ул."Съединение" и ул. "Св. Княз Борис I Покръстител", и е с отреждане за образование, спорт, зеленина и обществено обслужване. Към момента теренът е незастроен и няма изградена пътна и техническа инфраструктура. 

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?