61
Следвайте ни

Ивайло Дражев атакува конгреса на БФС в съда

viber icon

Неуспелият кандидат за президен на БФС Ивайло Дражев е подал жалба в съда срещу решенията на конгреса на централата, който се проведе преди месец. Съюзът е в тежко нарушение на Закона за търговския регистър, алармираха юристи. Според член 6, алинея 2 от него: Всяко лице, което е задължено да заяви вписване на обстоятелства и да предостави актове в търговския регистър, трябва да извърши това в 7-дневен срок от настъпването на обстоятелството, освен ако със закон не е определен друг срок.

До края на работното време в петък не е постъпило никакво искане за вписване на новото ръководство начело с Борислав Михайлов, а от конгреса минаха вече две седмици, разкриват колегите от 24 часа. Нарушението по този член на ТР е единствено административно и БФС най-много да отнесе глоба за закъснението, което е необяснимо.

Ивайло Дражев е първият, който е атакувал решенията на конгреса в съда, без да чака да се види протоколът. Една от жалбите му е заради факта, че е имало писмено предложение той да участва в избора за изпълком, което е било пренебрегнато. Пловдивският “Векта” също се жали за изключването си от БФС.

От екипа на Димитър Бербатов изчакват да бъдат внесени документите в Търговския регистър, за да предприеме следващата си стъпка. Борислав Михайлов бе преизбран с 11 гласа пред Бербатов. Проблемът дойде, след като той получи 240 гласа, с един по-малко от необходимото, за да няма балотаж. Такъв не бе направен.

Трите клуба, които изчезнаха от гласуването, със сигурност са от зона “София”, се вижда от преброяването. Единият със сигурност е ФК ЦСКА 1948, който предварително бе обявил, че няма да подкрепи нито един от двата отбора.

Единствената невалидна бюлетина е от същата зона.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?