Италия е на финал след драма с дузпи над Испания ВИДЕО

Италия е първият финалист на Евро 2020, след като победи с 4:2 след изпълнение на дузпи Испания. В редовното време и продълженията двата отбора не се победиха и след 1:1 двубоят бе решен след изпълнения от бялата точка.

Герой и антигерой за Ла Фурия бе Алваро Мората. Той вкара изравнителния гол, но след това пропусна четвъртата дузпа, а Жоржиньо умело литна Унай Симон и Скуадра адзура ще спори за трофея с победителя от Англия - Дания.

 

През първото полувреме испанците контролираха топката, но трудно стигаха до чисти голови положения, докато играчите на Италия не застрашиха противниковата врата нито веднъж с изключение на гредата на Жоржиньо малко преди антракта.

След почивката двата тима се активизираха и възпитаниците на Луис Енрике отправиха няколко опасни, но неточни удара, преди да бъдат попарени в 60-та минута от мълниеносна контраатака на Скуадра Адзура, завършена от Федерико Киеза със страхотен диагонален изстрел, който не остави шансове на Унай Симон. Футболистите на Испания не се предадоха и натиснаха в търсене на изравнителен гол, до който в крайна сметка стигнаха в 80-та минута, когато резервата Алваро Мората направи добро двойно подаване с Дани Олмо и завърши с лекота, останал очи в очи с Джанлуиджи Донарума.

В продълженията Испания бе по-добрият отбор и изпусна няколко удобни ситуации да стигне до нов гол, а италианците разчитаха на солидната си защита и можеха да стигнат и до успеха, след като в 110-та минута Доменико Берарди прати топката във вратата на Симон, но страничният съдия бе вдигнал флага за засада. В крайна сметка до нов гол не се стигна и двубоят трябваше да бъде решен след изпълнение на дузпи.

Дузпите започнаха с пропуск на Локатели за Италия, чийто удар бе спасен от Симон, но веднага след него Дани Олмо изпрати топката над вратата. След тях последователно вкараха Белоти, Морено, Бонучи, Тиаго и Бернардески, преди Донарума да отрази удара на Мората и даде шанс на Жоржиньо да изпрати Италия на финал. Халфът на Челси хладнокръвно вкара и изпрати в екстаз множеството италиански фенове на "Уембли".

По този начин Италия записа 33-ти пореден мач без загуба и достигна първия си финал на Европейско първенство от 2012 година насам, а в спор за титлата ще се изправи срещу Англия или Дания, които утре ще определят втория финалист на Евро 2020.


ИТАЛИЯ - ИСПАНИЯ 1:1 (4:2 при дузпите)

1:0 Киеза (60')

1:1 Мората (80')

ДУЗПИ:

1:1 Локатели - спасяване на Симон

1:1 Олмо - удар над вратата

2:1 Белоти

2:2 Морено

3:2 Бонучи

3:3 Тиаго

4:3 Бернардески

4:3 Мората - спасяване на Донарума

5:3 Жоржиньо

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Киелини, Емерсон, Верати, Жоржиньо, Барела, Киеза, Имобиле, Инсиние

Испания: Симон, Аспиликуета, Гарсия, Лапорт, Алба, Коке, Бускетс, Педри, Ф. Торес, Оярсабал, Олмо

Очаквайте подробности!!!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?