1553
Следвайте ни

Истината за Колежа: Изхарчени са 9 от отпуснатите 25 милиона ВИДЕО

viber icon

Близо 9 милиона лева са изхарчени от отпуснатите  от последното правителство на Бойко Борисов 25 милиона лева за стадион „Христо Ботев“. Това заяви заместник-кметът на Пловдив Пламен Райчев.

Той добави още, че проектантът на стадиона има 15 дневен срок, в който да представи преработения проект, така че да може съоръжението да бъде лицензирано за мачове от Ефбет лига.

„Имаше забавяне, заради това, че се стараем като участници в процеса да изпълним изискванията и на феновете - като преместване на трибуни и съблекални. Всичко това е изпълнено, но все пак има технологично време, за да одобрим тези промени“, обясни Райчев. 

По план от средата на януари трябва да започне по-активно да се работи на обекта, ако времето позволява. Кметът Здравко Димитров уточни, че е нямало как да не спре поръчката за седалките, заради пропуска да се упомене начина на анкериране.

„Важно е анкерирането да е вертикално, защото иначе може да компрометира хидроизолацията“, аргументира се Димитров. Освен това градоначалникът е държал седалките да бъдат сгъваеми. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?