61

Ислямска държава заплаши с терор Шампионската лига, УЕФА няма да отменя мачовете

Ислямска държава заплаши с терористична атака четвъртфиналите на Шампионската лига, пише Марка, цитирана от Тема спорт. Фондация „Ал Азаим“ публикува снимка, която представлява колаж с четирите стадиона, на които ще се играят срещите тази седмица, на която има и човек с автомат и надпис на английски „Убийте ги всички“.

Авторитетното испанско издание информира, че в момента нищо не се е променило по отношение на организацията на мачовете, но са взети допълнителни мерки.

Марка твърди, че полицията в Мадрид е предвидела тази възможност дори преди заплахата да бъде огласена в последните часове. Ислямска държава даде да се разбере на няколко пъти, че нейният фокус е върху това, което нарича „меки цели“, като големи спортни събития.

Европейската футболна федерация (УЕФА) е наясно със заплахите от терористични атаки по време на четвъртфиналните мачове от Шампионската лига, но няма намерение да отменя двубоите. "УЕФА е наясно с предполагаеми терористични заплахи във връзка с мачовете от Шампионската лига тази седмица и е в тесен контакт с властите на съответните места. Очаква се всички мачове да продължат по график и с подходящи мерки за сигурност", коментираха от ръководния орган на европейския футбол.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?