Интер и Милан строят нов стадион, бутат Сан Сиро

Милан и Интер ще изградят нов стадион в близост до митичния Сан Сиро, който италианските колоси делят в момента, съобщи президентът на "росонерите" Паоло Скарони за агенция АНСА. "Ще построим нов "Сан Сиро" в близост до стария. Той ще бъде съборен и на негово място ще има нови сгради", каза той. Скарони говори в Лозана, където МОК обяви Милано и Кортина д Ампецо за домакин на зимните олимпийски игри през 2026-а година. 
"Ще бъде страхотно да открием олимпийските игри на новия стадион", добави Скарони. Кметът на града Джузепе Сала добави: "Именно това планираме - Милано да открие Игрите на новия стадион".

Новият стадион ще бъде с капацитет 60 хиляди зрители като ще има преместваема трибуна за още 5000 места, която ще е предназначена за концерти. В момента Сан Сиро побира 80 хиляди души. 

Милан играе своите домакински мачове на "Сан Сиро" от отварянето на съоръжението през 1926, докато Интер се премести на стадиона 19 години по-късно. Впоследствие съоръжението прие и мачове на националния отбор на Италия. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?