Следвайте ни

IN MEMORIAM: Почина знаков президент на Локо Пловдив

viber icon

На 72 години почина един от знаковите президенти на Локомотив Пловдив в епохата на прехода. Филчо Колев си е отишъл от този свят в Харманли, където се оттегли да живее в края на пътя житейския си път.

Колев ръководи черно-белите от януари 1998 до юни 1999 г. г. Той спаси от разпадане и изпадане клуба след оттегляне от управлението на тогавашното градско ръководство на управляващата партия СДС. През следващия сезон обаче железничарите се сгромолясаха във втория ешелон, като това съвпадна с кризата в бизнеса на зърнения бос.

Въпреки изпадането на любимия им отбор, черно-белите фенове запазиха добри чувства към Филчо Колев. Това се дължеше най-вече на факта, че той не се поддаде на политически натиск Локо да не се натяга много в пролетното дерби на 1999 г. Макар и фактически изпаднали, черно-белите удариха с 2:1 Ботев и повлякоха към втория ешелон съгражданите си. Впоследствие обаче канарчетата се спасиха. 

Екип "Спорт" на "Марица" изказва съболезновия на семейството и близките на Филчо Колев. Поклонението пред Филчо Колев ще бъде в събота от 13 часа в църквата Света Неделя.
Бог да го прости!

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (1)

Пловдив

Пловдив

04.02.2021 | 12:08

Доньо, ама може ли да си толкова слаб драскач?! Сто години лъга ли лъга, че си от Спартак - докато намери топки да си признаеш. Срам ли те беше, какво ли... То си е за срам де.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай