Следвайте ни

IN MEMORIAM: Почина един от най-добрите спортни фотографи

viber icon

Без време си замина още един колега. В разцвета на силите си ни напусна Иван Йочев, който безспроно бе един от най-добрите спортни фотографи у нас и голям приятел на "Марица". Верен на голямата си любов - фотографията и чужд на суетата, Иван се пресели в небесната редакция тихо и без предупреждения.

Преди това той осъществи една от мечтите си и направи авторската фотоизложба в София, която бе представена от "София – европейска столица на спорта" и Българския олимпийски комитет (БОК) - "Спортът в София през годините" . Сред присъстващите бяха великите спортни личности Стефка Костадинова, Здравка Йорданова, Йорданка Благоева, Петкана Макавеева, Васил Етрополски, Димитър Пенев, Ренета Камберова, Живко Вангелов и други. 

Иван Йочев е запечатал чрез снимките си исторически за България мигове и личности в последния четвърт век. Неговите снимки са ползвани от световните агенции Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от много от водещите спортни издания в Европа. През годините Йочев работи за вестниците "24 часа" и "7 дни спорт", а за последно работи в Sportal.bg.

Сбогом, Иване! Бог да те прости!

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?