Има дата за рестарт на аматьорския футбол!

Малко повече от 5 месеца ще се окаже принудителната ваканция в аматьорския футбол на Пазарджишко.

ОС на БФС вече е заложил прогнозната дата 22-23-ти август за старт на новото първенство в "А" ОФГ(Четвърта футболна лига), разкри шефът на местната футболна централа Спас Иванов. 

Той обаче направи това съобщение с голяма уговорка. "Все още има много условности и неизвестни. В следващите 2-3 седмици очаквам да отпаднат голяма част от въпросителните, касаещи организацията на мачовете в аматьорския футбол", призна той.

Сигурното е, че за първи път от много години насам съставът на Четвърта лига ще бъде извън стандартния от 16 отбора. 

"Заради пандемията и липсата на възможност за доиграване на отминалото  първенство изпадащи няма и така Вихър(Ветрен) запази мястото си в лигата.

При това положение през новото първенство "А" ОФГ ще бъде съставена от 17 отбора, като всеки кръг ще има по един почиващ", сподели Иванов. 

На този етап неговите притеснения са свързани с процеса по пререгистрация на клубовете. "Той върви бавно и трудно. Има няколко клуба от пазарджишкия аматьорски футбол, които все още не са готови документално и ако не съумеят да се лицензират може да отпаднат по служебен път от участие в 4-та и 5-та лига", не скри опасенията си председателят на БФС - Пазарджик.

"Другият проблем е свързан с тестовете за коронавирус на отборите и съдиите. Ако в сила остане сегашното изискване такова да се провежда преди всеки мач ще бъде много сложно най-напред от финансова гледна точка. Говорим за детско-юношески футбол, за мъжкия в "А" и "Б" ОФГ. А представете си и ситуацията с установяване на болен от COVID-19 в някой отбор?", попита риторично Иванов.   

Всички тези казуси ще бъдат подложени на дискусия в началото на месец август, когато ще се проведе традиционната предсезонна среща на БФС с представителите на клубовете от аматьорския футбол в областта.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?