Следвайте ни

Идат съдбоносни за ФК Оборище дни

За първи път 9 години насам отборът е много близо до регионалния футбол

viber icon

Следващите няколко дни ще бъдат от решаващо значение за близкото бъдеще на ФК Оборище(Панагюрище). Както „Марица” съобщи по-рано днес, началото на лятната подготовка на „войводите”, което бе фиксирано за 1-ви юли се отлага поради „финансови причини”. 

Наш репортер се свърза с представители на ръководството на отбора, които признаха неофициално, че бюджетът на клуба за участие в новото първенство на Трета ЮФЛ не е гарантиран, а основната причина за това е заявлението за силна редукция в размера на субсидията от страна на генералния спонсор - „Асарел-Медет” АД. 

Вече 8 години минната компания обезпечава на над 80 %-та разходите на Оборище при участието на отбора във Втора и Трета лига. Останалите плащания на клуба се финансират с привлечени средства от по-малки местни спонсори, Община Панагюрище, входни билети и карти.  

От Управата на Оборище не скриха притеснението си за така създалата се ситуация. В следващите няколко дни времето ще тече много бързо срещу панагюрци, тъй като неизвестността около клуба ще кара подсъзнателно футболистите да си търсят нови отбори. Освен това и дните за подготовка ще стават все по-малко. 

На този етап от ръководството на „Асарел-Медет” АД не са коментирали темата за размера на финансовото подпомагане на ФК Оборище за състезателната 2020/2021 г.

   

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?