102

И следконгресно: БФС с перманентен шах и мат за отборите

Както каза един класик наскоро - пролетта дойде, времето се стопли, сменихме гумите. Въпросът е дали скоро ще дочакаме вятъра на промяната и в БФС. И по-точно в СТК, която продължава да мародерства и инквизира отборите от професионалния футбол с правенето на програма в 12 без 5. 

Само след няколко дни трябва да се изиграят срещите от втория кръг на плейофите, а никой не знае конкретните дати и часове за това. Иди прави програма за тренировъчната седмица или пък запазвай хотел за нощувка при гостуване.  Феновете също са в пълно неведение и няма как да си планират дори идния уикенд, камо ли за период от месец и повече време напред. 

Сигурен съм, че подобно нещо няма дори в африканските първенства, да не говорим за тези в белите държави. И това продължава вече години с жалки оправдания, че вината била в телевизията, излъчваща мачовете. Ами сменете я щом толкова се запъва. 

Убеден съм, че ако администратори на отбори си сменят местата само за месец с чиновниците от ресорната комисия на БФС ще настъпи такова реване, че проблемът ще се реши скоропостижно.    

Но понеже това няма как да стане, керванът ще си върви, а кучетата ще си лаят. И пак идваме до приказката за държавата и футбола ни. Явно няма оправия нито за едното, нито за другото. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?