И Сашо Тонев от Ботев в националния отбор

Селекционерът Георги Дерменджиев повика Димитър Илиев, Мартин Луков и Тодор Неделев за Беларус

Националният селекционер Георги Дерменджиев повика 23 футболисти за приятелската среща с Беларус на 26 февруари в София. Срещата е последна проверка за националния отбор преди важния плейоф за класиране на Евро 2020 срещу Унгария на 26 март. Изненадите на Дерменджиев са два. Той прати повиквателна на крилото на Ботев Александър Тонев и на вратаря на втородивизионния ЦСКА 1948 Даниел Наумов, който е собственост на Лудогорец. От тима на канарчетата традиционно е поканен Тодор Неделев, а капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев ще получи шанс да дебютира с националната фланелка, както и съотборникът му Мартин Луков.

Футболистът на "Левски" Станислав Иванов също получава повиквателна за мъжкия национален отбор за първи път. Нападателят, който е на 20 години, има осем гола и четири асистенции за сините от началото на сезона.


В състава на Дерменджиев са още играещият много силно за ЦСКА Валентин Антов, Андреа Христов от "Славия", както и футболистът на "Ботев" (Враца) Ангел Лясков.

Само двама от всички 23-ма играят в чужбина. Това са Георги Миланов от унгарския "Фехервар" и Стефан Велков, който играе за нидерландския "Валвайк". "Датата не е официална в календара на ФИФА, но се надявам да има разбиране от всички клубове по този въпрос", коментира преди ден Дерменджиев.

Пълен списък на националния отбор
Вратари: Георги Георгиев (Славия), Мартин Луков (Локомотив Пд), Даниел Наумов (ЦСКА 1948)
Защитници: Петър Занев (ЦСКА - София), Иван Турицов (ЦСКА - София), Иван Горанов (Левски), Виктор Попов (Черно море), Андреа Христов (Славия), Ангел Лясков (Ботев Враца), Стефан Велков (Валвайк);
Полузащитници и нападатели: Георги Миланов (Фехервар), Кристиян Малинов (ЦСКА - София), Валентин Антов (ЦСКА - София), Тодор Неделев (Ботев Пловдив), Александър Тонев (Ботев Пловдив), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив), Станислав Иванов (Левски), Галин Иванов (Славия), Спас Делев (Арда), Светослав Ковачев (Арда), Александър Цветков (Берое), Мартин Минчев (Черно море), Исмаил Иса (Черно море).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Васил

Васил

21.02.2020 | 18:06

Карагарен е номер едно

Отговори
1 0
Мим

Мим

21.02.2020 | 18:05

А къде е Карагарен

Отговори
1 0
Джон

Джон

21.02.2020 | 17:48

Това ли са футболистите половината са много зле пак сте избрали некадърници

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?