И пловдивските рефери спечелиха купа


След като Локомотив (Пд)спечели Купата на България, още един трофей пое към втория по големина град. Спечелиха го реферите от Пловдив, които надвиха конкуренцията по време на Десетия юбилеен турнир за съдии в Бургас. Воденият от треньорския тандем Неделчо Чакъров/Атанас Бозев ликува в края на състезанието, проведено при отлични условия на игращата в комплекс "Славейков". От трибуните ги аплодира лично председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев, който по-късно вечерта връчи трофея на своите съграждани, съобщи Новспорт.

Турнирът, организиран от АСФБ, БФС и Община Бургас мина при отлични условия и всички рефери останаха доволни. Те бяха настанени в комплекс "Клара" в Сарафово, а организаторите, начело с председателя на АСФБ д-р Антон Генов и Георги Виделов се бяха постарали за богата културна и туристическа програма.

Освен отборът на зона "Пловдив", в турнира взеха участие реферите от зоните с центрове София, Варна и Велико Търново. Чуждестранните гости бяха от Люлебургаз (Турция) и Смедерево (Сърбия). Българските рефери, обаче показаха, че са добри и като футболисти и нашите отбори окупираха челните четири места в класирането.

Възлов за турнира бе още първият мач, където по волята на жребия един срещу друг застанаха София и Пловдив. Столичани поведоха с 1:0 във "финала преди финала" с хубав гол на Волен Чинков и асистенция на Георги Иванов - Гонзо. Пред погледа на своя шеф и съгражданин Йордан Сталев, обаче пловдивчани се вдигнаха на щурм и стигнаха до пълен обрат - 3:1 с попадения на капитана Владимир Вълков, Радослав Гидженов и Мирослав Желев. 

Въпреки загубата, реферите от зона "София", водени от капитана си Ивайло Стоянов, успяха да направят две поредни победи - 4:1 над Смедерево и 3:1 над Велико Търново и стигнаха до бронзовите медали. Специалистите бяха категорични, че столичани играят модерен и тактически правилен футбол и само малшансът и тежкия жребий ги е лишил от финал.

 

 

В мача за титлата Пловдив успя да победи водения от Станислав Тодоров отбор на Зона "Варна" и триумфира с купата. На награждаването в Слънчев бряг присъстваха председателят на СК Йордан Сталев, неговият заместник Георги Йорданов и членът на комисията Валентин Добрев. Освен председателят на АСФБ д-р Антон Генов, награди връчиха и членовете на УС на организацията Кънчо Димитров и Неделчо Чакъров.

Мачовете бяха изсвирени перфектно от дамите Димитрина Милкова, Гергана Цанкова, Дориета Вълева и Любима Банова. Всички те получиха грамоти лично от шефа на съдиите Йордан Сталев. 

 

 

РЕЗУЛТАТИ:

ГРУПА A

Люлебургаз - Варна 0:3, Велико Търново - Люлебургаз 4:3, Велико Търново - Варна 0:3

ГРУПА B

Пловдив - София 3:1, Пловдив - Смедерево 0:0, София - Смедерево 4:1

ФИНАЛ: Пловдив - Варна 2:1

МАЧ ЗА ТРЕТО МЯСТО: София - Велико Търново 3:1


ИНДИВИДУАЛНИ НАГРАДИ:

Най-добър вратар: Красен Георгиев (Варна)

Голмайстор: Мартин Мачев (Плевен)

Най-полезен състезател: Ивайло Стоянов (София)

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?