Следвайте ни

И "Ботев" обявиха рестарт на "Колежа", багер се появи на стадиона

Ръководството на ПФК Ботев Пловдив АД обяви официално рестарт на строителните дейности на стадион "Христо Ботев". От клуба последни съобщиха това, след като вчера и подизпълнителите от фирма "Запрянови" признаха пред "Марица", че започват строителни дейности на обекта.
Днес в клубния сайт на канарчетата излезе кратко съобщение, вече върви подготовка за започване на строителните дейности. В информацията не се казва нито кога ще започне същинската работа, нито кога се очаква да е завършено съоръжението.

"Във връзка с предстоящото възобновяване на строителните дейности на стадион "Христо Ботев" имаме удоволствието да ви уведомим, че започнаха технологични и логистични действия, свързани с подготовка на работната площадка на спортния обект. С предприетото ще бъдат осигурени условия за стартиране на СМР", гласи краткото съобщение в сайта на клуба.


В края на миналия октомври собственикът на "Ботев" Георги Самуилов обеща, че стадион "Христо Ботев" ще бъде изграден преди средата на 2020 г. След това се появиха информации за забавяне с година.

До момента в изграждането на стадион "Христо Ботев" са инвестирани 10 милиона лева, но обектът е спрян на Акт 10.

Строежът на съоръжението започна по времето, в което клубът беше собственост на Цветан Василев. След фалита на КТБ през 2014 г. реконструкцията спря, а футболният клуб започна да играе домакинските си мачове на изградената тренировъчна база в "Коматево".

 

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?