61

И Апелативният съд отряза Бербатов за БФС

Футболист №1 на България през този век - Димитър Бербатов, ще трябва да почака още в амбицията си да оглави БФС. Това стана ясно, след като втора съдебна инстанция поряза мераците на 41-годишния благоевградчанин за президентския пост в Българския футболен съюз. 15-и състав на Софийския апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд от 27 септември 2022 г. и обяви събитието на 18 март миналата година, представено като конгрес, за незаконосъобразно.

След като разгледа и обсъди доводите и възраженията и съобразно данните по делото и приложимите законови разпоредби, САС отчита, че делегатите на мероприятието в НДК не са определени по определения ред, като установява и куп допълнителни нарушения на Устава на Футболната централа.  

Апелативният съд също така счита, че Изпълнителният комитет е разполагал с пълните правомощия да отмени свое решение за свикване на Общо събрание, след като членовете на съюза са уведомени за това.

По този начин втора съдебна инстанция задраска претенциите на Димитър Бербатов и екипа му за легитимност на събитието на 18 март 2022 г. Решението подлежи на обжалване пред ВКС в едномесечен срок.

От щаба на Димитър Бербатов не коментираха решението на втората съдебна инстанция. Юристите на Бербатов също така не обявиха дали ще предприемат обжалване на решението пред ВКС. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?