61
Следвайте ни

Христо Бонев с горещо приветствие за 100 г. футбол в Свиленград

viber icon

Легендата на България и Локомотив Пловдив Христо Бонев отправи вълнуващ поздрав към футболните хора в Свиленград, които днес честват 100 години от създаването на местния клуб. Зума няма да може да присъства на празника, заради дербито на Пловдив, но тим от ветерани на черно-белите ще участва в него, за да скрепи дългото и голямо приятелство между двата клуба.

Скъпи приятели,

Искам от мое име и от името на Локомотив Пловдив най-горещо да Ви поздравя за вековния юбилей. Свиленград заема особено място в моето сърце, тъй като имам много приятели във Вашия град, а в него се е родил и израстнал Мартин Камбуров, който аз обичам като роден син. През тези 100 години Свиленград показа, че обича много футбола. А Бог се отблагодари за тази любов като пожела във Вашия град да се роди голмайстор №1 на България Мартин Камбуров. Фактът, че Мартин е дошъл на този свят във Вашия град, а най-големите си успехи завоюва в Локомотив, говори за голямото приятелство между двата клуба. Аз обичам Мартин като свой син не само, заради таланта и постиженията му, а на първо място, защото и в най-трудните моменти се е показал като голям човек.

Разбира се, футболът в Свиленград не е само Мартин Камбуров. За да се роди той и да се научи на първите стъпки в любимата игра, преди него имало много знайни и незнайни момчета, които са обичали всеотдайно футбола. Искрено се вярвам, че тази традиция ще продължи, защото народът е казал „Където е текло, пак ще тече“.

Вярвам също така, че момчетата, които ще облекат черно-бялото райе на стадион Колодрума ще представят достойно почтитта на нашия клуб към Вашия. За съжаление не мога да присъствам на празника Ви, но със сърцето си съм с Вас.

Искрено ваш: Христо Бонев

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?