Христо Бонев: Поклон пред отбора и публиката

Четвъртък вечер ме върна в най-славните времена на Локомотив, обяви Зума

Изключително щастлив след победата над Спартак (Търнава) бе почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев. "Поклон пред уникалната ни публика и пред момчетата от отбора! Те ме върнаха към най-хубавите ми моменти като футболист - 60-те и 70-те години на миналия век. Показахме на всички, че Локомотив е по-силен и единен от всякога", сподели развълнуван легендарният капитан на Локо и националния отбор веднага след края на срещата.

В топлата юлска четвъртък вечер наследниците на Зума написаха история като навръх 93-ия рожден ден на клуба осветиха първия официален международен мач на Лаута с убедителен успех над коравия словашки тим и си отвориха вратите към третия предварителен кръг на Лига Европа.

 


Някаква магия витаеше над Лаута на 25 юли. Над 7000 черно-бели сърца воюваха за успеха заедно с момчетата на терена. Трибуните не се разколебаха дори в началото на мача, когато гостите имаха леко превъзходство и пропуснаха няколко чисти положения. 

 


Димитър Илиев и компания пък знаеха, че за нищо на света не трябва да ги разочароват. Че трябва да дадат и невъзможното от себе си, но да победят. И го направиха. Не е случайно, че точно Илиев поведе съотборниците си. Това показва, че дори черно-бялата идея винаги може да роди лидер. Както е било със Зума, а след това с Аян Садъков, Едуард Ераносян и Христо Колев.

 


Дори ВИП ложата в четвъртък вечер бе част от агитката. Там бе Ераносян, който изведе родния си тим до единствената в клубната история шампионска титла. Там бе и любимеца на няколко поколения локомотивци Гочо Василев. Дори внукът на Тодор Живков и син на Иван Славков - Тодор Славков дра гърло за черно-белите.

Най-щастливи от всички обаче бяха Христо Бонев и президентът Христо Крушарски. "Сгреших само с един гол. Убеден бях, че бием 3:0, но и 2:0 е добър резултат", сподели Зума пред Крушарски. "Да не дърпаме дявола за опашката. Нека изиграем и втория мач така, тогава вече можем да се радваме", отвърна финансовият благодетел на клуба.

 

"Искам да благодаря уникалната ни публика и на целия отбор. Победата над сериозен тим като Спартак Търнава дойде именно от единството на отбор и фенове. Трибуните дадоха сили на момчетата да преодолеят трудните моменти и да сломят противника. Тази магична симбиоза не я е имало от много време на наши мачове. Тя ме върна към най-големите мачове, които съм играл като футболист или съм водил като треньор. Този мач показа, че магията на черно-бялата идея е по-жива от всякога", сподели пред Марица Христо Бонев.

 


"Благодарности и за хората, които се трудиха неуморно за празника в четвъртък вечер. Президентът ни Христо Крушарски прие веднага идеята да инвестира в стадиона още преди да е спечелил концесия, за да може на Лаута да се играят международни мачове. Не бива да забравяме помощта на общинската и областната управа. На хората, които се трудиха денонощно, за да може стадионът ни да получи лиценз.

Разбира се, сблъсъкът със Спартак Търнава още не е решен. Ние имаме само един добър резултат, но в Словакия ни очаква тежка битка. Убеден съм, че нашите момчета няма да подценят реванша и ще се хвърлят с всички сили, за да продължат", каза още Христо Бонев. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Локомотив пловдив

Локомотив пловдив

27.07.2019 | 23:16

Локо са много зле и жалко че съм от локо

Отговори
1 5
реалист

реалист

27.07.2019 | 19:02

При това не се знае дали въобще ще продължат в другия кръг...

Отговори
2 15
нов Спартак

нов Спартак

27.07.2019 | 16:19

тия пък са толкова жалки с тези изхвърляния, сякаш са били Реал М. или Барселона.

Отговори
3 20
Локомотивец

Локомотивец

27.07.2019 | 15:40

Радвам се на победата и считам,че от мач на мач Митко Илиев се приближава до легендите Хр. Бонев,Г.Василев,Аян,Едо,Хр.Колев и др. Успех момчета,стискам палци и за малко късмет в втория мач.

Отговори
21 2
@

@

27.07.2019 | 15:35

Когато селекционера на един национален отбор не е Стратег а сръбско платено мекере на футболистите не им остава нищо друго освен да се спасяват сами - т.е. да театралничат за дузпи и да играят на най-низките страсти на публиката, търкаляйки се по терена. Крушарски не види ли?

Отговори
2 18
Страхотен български сайт за игри от които се печели!

Страхотен български сайт за игри от които се печели!

27.07.2019 | 14:51

Страхотен български сайт за игри от които се печели! Играй безплатно, печели истински награди!Десетки видове игри, томболи, лотарии!Развий твой блог - печели от писане на статии!Без ограничения - колкото повече играете, толкова повече печелите!Най-важното - напълно безплатно е, и се забавлявате!Регистрация тук - https://vipigri.com/register.php?ref=70876

Отговори
0 6

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?