61

Хирургът на Неделев с прогноза за завръщането му в игра

Хирургът, който оперира капитана на Ботев Пловдив Тодор Неделев и спаси живота му след тежката катастрофа в Тбилиси направи оптимистична прогноза за възстановяването му и завръщането на терена. Д-р Шота Ингороква обаче не се ангажира с конкретен срок кога точно може да стане това. Д-р Ингороква сподели пред 24 часа как ще се процедира с Неделев в близко бъдеще.

"В момента пациентът няма никакви негативни последствия конкретно от тази травма. Аз практикувах в Инсбрук, Австрия, в университетската болница там. Имам богат опит с подобни пациенти. В Грузия с Неделев ние буквално направихме абсолютно същото по отношение на възстановяване на счупването и кръвоизлива. Аз гледам с голям оптимизъм на неговото оздравяване и възстановяване. Смятам, че след известно време той няма да има проблеми със завръщането си в професионалния футбол.

Трябва да подчертая, че операцията му беше планирана така, че след определен период на възстановяване той отново да може да играе футбол. Така планирахме и постоперационните процеси. Това беше основната и най-важната ни цел.

Подобни тежки наранявания изискват по-дълга във времето терапия. Защото това не беше само счупване на черепа, но беше и мозъчна травма. Най-важното беше, ченеврологичният статус на пациента беше в норма.В следващите няколко дни той прогресираше очевидно. Радвам се, че успях да помогна на вашия футболист. Смятам, че скоро той ще се завърне на терена.

Той имаше импресивно счупване на черепа, придружено от хематом. Това обаче беше на повърхността. След като черепът беше счупен, ние нямахме представа преди изследванията какви биха могли да бъдат пораженията вътре във връзка с травмите и особено с кръвоизливите.
Неделев в момента е в доста стабилно състояние. Има рискове както при всяка черепно-мозъчна операция, свързани с повишеното налягане при издигането на самолета. Тепърва предстои да се уточнява точно с какъв транспорт той ще бъде превозен до България. Това ще стане ясно през следващата седмица", заяви д-р Ингороква.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Деси курвата

Деси курвата

19.06.2022 | 15:50

И с него и без него все тая,и с другите и без другите.Направо чужденци да запълнят всичките национални места,може и да има успех.Бог да го прости момчето

Отговори
2 7
125

125

19.06.2022 | 12:50

Радвам се за Неделев. Да е жив и здрав. И да вкарва и за България, както в Ботев.

Отговори
16 3

Анкета

Какво ще направи Ботев (Пловдив) в евротурнирите това лято?