61

Херо със сензационни разкрития за Георги Илиев и напускането на Локомотив ВИДЕО

Бившият треньор на Локомотив Пловдив Димитър Димитров - Херо разказа доста интересни неща от работата си с покойния футболен бос Георги Илиев. Бургаският специалист беше подчинен на бизнесмена по време на съвместната им работа във Велбъжд (Кюстендил) и Локомотив Пловдив.

"Когато Жоро Илиев не се разбра нещо с управата на Кюстендил, първо реши да мести отбора във Варна. Ходих с Божил Колев на "Тича", гледах базите, където ще играем и тренираме, но един ден ми звънна и каза: Няма да е във Варна, а в Пловдив", спомни си Херо в интервю за "Код Спорт".

"Ставаше дума първо за Ботев Пловдив и чак третият вариант пред него беше Локомотив Пловдив. Никога няма да забравя първата тренировка с Локомотив. Уникално посрещане на стадион "9 септември". 8 000 или 10 000 човека дойдоха да ни гледат. Аз свирех, но нищо не се чуваше. То бяха само песни, някаква латиноамериканска обстановка, нещо страхотно. Много добре си спомням този момент", допълни бившият наставник на черно-белите.

Ето какво още каза Херо за отношенията си с Георги Илиев:

Сигурно много майки е почернил, не знам... Но той беше един от най-добрите президенти, с които съм работил. Никога не ми е създавал проблеми.

Помагал ми е във всяко едно отношение. 

Никога не ме е питал защо един играе, а не друг. Защо сме загубили даден мач.

Излъгах го благородно, когато му казах, че ако не ме пусне да се прибера в Бургас, ще се разведа с жена ми.

Една вечер в един бар в Кюстендил той ми взе уиски и каза: Пий, на мен не се отказва! Чудех се какво да направя и взех чашата и в тъмното я излях под масата. Оказа се обаче, че съм му намокрил панталоните. Колега, така няма да се разберем, каза ми тогава Жоро Илиев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?