102

Хебър търси 2 дузпи за Ботев, но не ги намира

Пазарджиклии обвиняват Васимир Ел Хатиб в двоен аршин

ФК Хебър се чувства за пореден път ощетен от съдийството на мач от Първа лига, става ясно от изпратена до медиите официална позиция на клуба.

Конкретните претенции на пазарджиклии са насочени към ключови реферски присъждания на Васимир Ел Хатиб, дали пряко отражение на крайния резултат(б.р. 3:2 за домакините от Ботев) от вчерашния мач във Враца.

От Хебър сочат като най-фрапиращи решенията за двете дузпи на домакините и на свой ред питат риторично дали съдията на показва двоен аршин за идентични ситуации?

Казус 1: Има ли първа дузпа за Ботев и играе ли с ръка Ласана?

В 50-та минута на срещата Ботев(Вр) - Хебър, Ласана от домакините след изритана към наказателното поле топка, попада между Стефан Цонков и Виктор Сеско от Хебър и се строполява на земята без никакъв видим контакт. Играта "рамо в рамо" очевидно е възприета като нарушение от страна на съдията, който бърза да посочи бялата точка. Решението му е  "разгледано" експресно от страна на ВАР-арбитрите и секунди по-късно меко казано дискусинната дузпа е превърната в гол. Чудно защо обаче хората в черно от ВАР-а пропускат факта, че Ласана си помага с лявата ръка за топката, вземайки по този начин предимство пред опонента си, питат от Хебър. 

 

Играта с ръка на Ласана, която според Хебър прави нередовна ситуацията за дузпа

На следващо място при вземане на решение за най-тежкото наказание във футбола е добре да се види къде е позициониран в конкретната ситуация главния съдия. Общият кадър от видеото на мача сочи, че той е на прекалено голямо разстояние от мястото на действията - може би е някъде около централния кръг и решава да надуе свирката? Може ли с подобно позициониране човекът в черно да бъде докрай убеден, че това е дузпа, която на практика би решила мача, е следващата констатация/питане на футболния клуб от Пазарджик.

  

Липсващият съдия...

Казус 2: Хебър твърди, че и втората дузпа в полза на Ботев е менте.

Тя е отсъдена в първата минута на продължението на двубоя, когато домакините бяха гроги и се бранеха като опълченци за да устискат 3-те точки от мача.

При тази ситуация в наказателното поле отново състезател на Ботев е между бранители на Хебър - в случая Мартин Михайлов и Виктор Сеско. Очевиден контакт между Михайлов и нападателя няма, но последния пада на тревата, което е достатъчно основание на Васимир Ел Хатиб да покаже бялата точка. И тук, както при първата дузпа ситуацията е "разгледана" скоропостижно от ВАР, а дузпата е превърната в гол.   

 

Казус 3: Има ли дузпа за Хебър?

Друг ключов момент от мача е 71-та минута, когато при резултат 2:1 след дълъг пас Олексий Збун овладява топката, изпреварвайки Спас Георгиев от домакините, влиза в наказателното поле и пада. Преди това на видеото се вижда как Георгиев натиска с лявата си ръка Олексий Збун и в крайна сметка го събаря на земята. Васимир Ел Хатиб не вижда нарушение в това, но още по-лошото е, че и колегите му от ВАР-а не се сезират за такова. 

Събаряне на Олексий Збун в пеналта на Ботев, дузпа не е отсъдена.

Последната сериозна претенция на Хебър е свързана с продължението на срещата. Васимир Ел Хатиб преценява, че то трябва да бъде поне 5 минути. В рамките на него той отсъди втората дузпа, тя бе уж "разгледана" от ВАР, а след нейното реализиране се загуби допълнително време в празнуване на гола преди подновяване на играта. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?