102

Хебър ще търси реванш срещу Септември

Септември(София) и Хебър излизат днес един срещу друг в двубой от 17-ия кръг на шампионата в efbet Лига. Мачът е от 17 часа на стадион "Васил Левски" в столицата, като този път домакин е отбора от "Красна поляна". През месец юли Септември се наложи с 3:1 над Хебър на същото място, в двубой от 2-ия кръг и сега пазарджиклии ще гонят пълен реванш за загубените 3 точки. За съжаление на Владимир Манчев голмайсторът на хебърци от първия двубой Октай Хамдиев е с контузия и няма да може да вземе участие в срещата. В лазарета на хебърци остава и Мауро Секейра, който е с трайна травма. Късен фитнес тест пък ще определи състоянието на Арсенио Валпорт, за чието възстановяване физиотерапевтите на  Хебър хвърлиха огромни усилия през седмицата. Напълно възстановен е Цветелин Тонев, който попадна в групата на "зелените" за мача в София. Наказани в състава на пазарджиклии няма и всички сред 18-те са на бойна нога за предстоящия сблъсък. 

При септемврийци няма контузени или наказани футболисти, а в групата попадна и 16-годишният Кубрат Йонамчъ, който е и юношески национал и един от перспективните играчи на клуба.

Пловдивчанинът Кристиян Колев взе наряд за главен арибитър на мача Септември-Хебър. Негови асистенти ще бъдат Георги Минев(София) и Мартин Мачев(Плевен). В ролята на 4-ти рефер ще бъде Михаел Павлов(Велико Търново). Съдия на ВАР е Станимир Тренчев(Петрич), а негов асистент Светослав Енчев(Пловдив). Деница Крумова от Перник взе наряда за делегат на БФС, а Йордан Сталев(Пловдив) ще оценява съдиите, в ролята на наблюдател.   

Любопитни факти:


* Хебър е единственият тим от третата група в класирането (11-16 място), който има две победи като гост досега – 1:0 над Ботев (Пловдив) на старта на сезона и 1:0 над Спартак (Варна), но пък загуби всяка от последните си 5 визити с красноречивата голова разлика 0-16

* Нито един футболист от тима не е изиграл пълни 450 минути в петте мача, откакто начело на хебърци застана Владимир Манчев, най-дълго е бил на терена словакът Роберт Мазан – 446 минути

* Хебър загуби предишните си 5 гостувания и не вкара попадение в нито едно от тях

* Хебър заедно с Пирин са отборите с най-слабо нападение в елита – 9 отбелязани гола или 0,56 на мач

* Септември не спечели нито един от предишните си домакински мача

* Септември не вкара гол в три от предишните си 4 шампионатни мача

* Капитанът на Септември Асен Чандъров вкара в миналия кръг срещу Лудогорец своя първи гол в елита от 20 февруари 2019 г. насам, когато бе точен, също от дузпа, при 2:0 над Локо Пд на “Лаута”. Това бе и първото попадение на тима срещу отбор от сегашния Топ 6.

* На “Васил Левски” септемврийци взеха 7 точки, докато хебърци – само 5, като и двата тима имат само по 1 победа

* И трите гола на Атанас Кабов през сезона бяха вкарани срещу отбори от третата група в таблицата (11-16 място) – Хебър, Ботев (Враца) и Пирин (Благовеград)

 

Статистиката


Мачове за първенство: 24;

Победи за Хебър: 9;

Равенства: 3;

Победи за Септември: 12;

Голова разлика: 37-32 в полза на Септември;

В Пазарджик: 12 мача, 7 победи за Хебър, 1 равен мач и 4 победи за Септември, при голова разлика 20-12 за Хебър;

В София: 12 мача, 2 победи за Хебър, 2 равни мача и 8 победи за Септември, при голова разлика 25-12 за Септември.

Билетите
Стойността на билетите ще бъде 10 лева като както и в предишния мач помежду им сигурно феновете и на двата отбора ще бъдат в сектор “А” на националния стадион.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?