Следвайте ни

Хебър ще продължава да разчита на младите

viber icon

Футболният тим на Хебър продължава да инвестира в бъдещето чрез потенциалната реализация на сегашното поколение млади футболисти в отбора.

Постепенно с професионални договори бяха обвързани 21-годишните Георги Каракашев, Мартин Вълчинов и Йордан Тодоров, както и 20-годишният Октай Хамдиев, който съвсем наскоро парафира с пазарджиклии първи професионален контракт.

Сериозни отбори от Първа лига вече имат реален интерес към някои от младите и перспективни състезатели на клуба, но за техните права вече ще се плащат реални пари, ако въпросните клубове искат да ги привлекат, коментираха от ръководството на Хебър.

Това е и една от целите пред клуба от Пазарджик - изграждане на перспективни български футболисти, които чрез добрите си игри в Хебър да бъдат трансферирани към големите клубове.  

"Андриан Краев, за който Хебър ще получи 10 %-та при евентуален негов трансфер в чужбина е само началото.", коментираха от Управата на "зелените".  

От "Бенковски" - 200 допълниха, че краткосрочните цели пред Хебър остават заявените още преди началото на сезона - утвърждаване на клуба сред най-добрите във Втора лига и изграждане на добър състав, който на по-късен етап да гони и още по-сериозни задачи.

За да има условия за това най-напред трябва да приключи довършване на спортната база "Георги Бенковски", тъй като в сегашния си вид официалния стадион не покрива критериите за провеждане на мачове от Първа лига. А за участие в най-високото ниво на професионален футбол клубът трябва да има и съответните финансови възможности - адекватен бюджет за издръжка там и целеви средства за допълнителна селекция.    

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?