102

Хебър с нова крачка към efbet Лига след обрат и драма на дузпите срещу Лудгорец II ВИДЕО

Звездата Тиаго провали гостите с пропуск от бялата точка

Футболният тим на Хебър опроверга и този път скептиците, че ще хвърли геле в домакинския си мач срещу Лудогорец II. Момчетата на Николай Митов изиграха великолепен двубой от 36-ия кръг на Втора лига срещу дубъла на шампионите и взеха ценни 3 точки след обрат с 2:1 пред уникалната си днес публика на стадион "Георги Бенковски". 

Гостите от Разград поведоха чрез Хюсеин Кельовлуев в 15-ата минута, но Тодор Чаворски донесе обрата с две безгрешни изпълнения на дузпи в 18-ата и 68-ата минута. Лудогорец II също получи дузпа при резултат 2:1, която обаче беше пропусната от Тиаго Родригес. Близо 30 минути разградчани играха с човек по-малко заради изгонването на Методий Стефанов при втората дузпа за Хебър. Това беше и първа домакинска победа за хебърци срещу този противник след връщането на пазарджиклии във Втора лига през 2019 г.

Подкрепяни мощно от феновете си хебърци започнаха срещата вдъхновено и още след първия съдийски сигнал започнаха да атакуват. В 10-а минута Тодор Чаворски стреля от двайсетина метра, но стражът на гостите успя да улови пласираната в дясно от него топка. Разградчани поведоха с 1:0 малко  нелогично на играта до този момент. При една контра в 15-та минута Тиаго изведе хитро Хюсеин Кельовлуев зад отбраната на домакините и последния технично търкулна топката в далечния ъгъл на Петър Дебърлиев. Попадението подейства като студен душ за домакините, които веднага натиснаха. Само 3 минути по-късно Китан Василев бе подкосен в пеналта на "гората" и реферът Драганов посочи бялата точка.

От 11-ия метър Тодор Чаворски бе повече от убедителен и закова топката в долния ляв ъгъл на Дамян Христов - 1:1. До края на първата част домакините бяха по-активния тим на терена, но нямаха шанс при няколкото добри центрирания пред вратата на Лудогорец II. 

Второто полувреме започна отново с по-активни действия на "зелените" от Пазарджик и защитата на Лудогорец II бе поставена на няколко пъти под напрежение. В 67-а минута след продължително мелле в пеналта на "гората" и избита от голлинията топка Методий Стефанов направи дузпа, която реферът мигновено отсъди, показвайки и червен картон на защитника.  С отговорната задача се нагърби отново Тото Чаворски, който и този път изпълни 11-метровия удар фамозна екзактност за 2:1, хвърляйки феновете по трибуните в делириум. Малко след това хебърци проспаха по наивен начин един тъч, след който бе дадена дискусионна дузпа в полза на гостите. Зад бялата точка застана бразилската звезда Тиаго, но Петър Дебърлиев спаси брилянтно неговия шут. До края на мача защитата и вратарят на Хебър бяха на висота, а в предни позиции Тото Чаворски, Евгени Игнатов и Октай Хамдиев пропуснаха отлични възможности да направят успеха на пазарджиклии още по-убедителен. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?