Следвайте ни

Хебър с най-млад отбор от 13 години

viber icon

23 години и 3 месеца е средната възраст на футболистите от сегашния тим на Хебър(Пазаржик). Това показва елементарното математическото пресмятане – механичния сбор от възрастта(годините) на всички футболисти, разделен на техния брой. 

Числото би изглеждало и още фрапиращо в посока надолу, ако към 18-те мъже(сред тях по тази сметка не е включен само играещият пом. треньор Васил Геров, който се брои към треньорския щаб) се прибавят и картотекираните 10 юноши, които реално тренират с мъжете, но се предполага, че ще попадат в групата за мачовете епизодично заради ангажимента си да играят за селекцията U19 в елитната републиканска група. 

За последно Хебър е бил с толкова млади(или още по-млади) футболисти, когато изпадна от „Б” във „В” ЮФГ през 2007 г.

Тогава се наложи „зеления” екип ударно да обличат куп голобради момчета от школата на клуба, сред които и сегашния вече ветеран Васил Геров. Важна подробност обаче е тази, че през 2007/2008 г. Хебър се състезаваше с „детската си градина” на ниво Трета лига, докато сега трябва да се утвърди в професионалната Втора.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?