102

Хебър с два вектора в целите си до лятото

Във футболно отношение отборът има солидно ядро за сезон 2024/25

От известно време атаките към ФК Хебър валят отвсякъде. Чрез фейк новини се използват всякакви пропагандни средства за всяване на смут в клуба и то на всички нива - сред треньори, футболисти, школа, служители.

Съвсем умишлено се рисува една макабрена картина, имаща за цел предизвикване на униние, песимизъм и ерозия в морално-волевите качества на всички, свързани с клуба. Разбира се сред целите на заинтересованите(страни/лица) е и евентуално разделение на привържениците, така че да отслабне подкрепата по трибуните. 

Просто факти

На първо място да кажем, че във финансов план Хебър не е по-зле от поне 6-7 отбора в Първа лига. Къде няма парични проблеми? В Локо(Пд) ли? Или в Крумовград? Или в Берое, Пирин, Локо(Сф) и Ботев(Враца). За тези клубове няма информация да са цъфнали и вързали, но никъде не пише, че примерно се дължат пари за наеми, преми и заплати. И разбира се към НАП!

През зимата Хебър просто си призна, че започва борба за оцеляване, докато други клубове със сходни проблеми избраха обратната позиция. Въпрос на избор. Към днешна дата клубът от Пазарджик няма запори по сметките си и оперира с тях в нормален порядък. Въпрос на формалност е и получаване на спортно-състезателен лиценз за сезон 2024/2025 г. 

Отбор

За сезон 2024-2025 Хебър разполага с консолидирано ядро от състезатели, основно млади и перспективни футболости, но и такива с опит. Категорично не отговарят на истината поредните спекулации, че едва ли не през юни изтичат договорите на 90 процента от играчите. Напротив - голяма част от контрактите са с краен срок юни'2025 и 2026 г.!  

Вратарите Петър Дебърлиев и Мартин Янков имат договори с клуба, съответно за още 12 и 24 месеца. Боян Загорски пък е с опция за удължаване.

При защитниците продължават контрактите на Мартин Михайлов, Виктор Сеско, Николай Николаев, Иван Дишков, Петър Димитров и Божидар Пенчев. 

При халфовете и нападателите ситуацията също никак не е зле. Стилиян Тисовски, Йохан Н’Зи, Богомил Божуркин, Атанас Кабов, Октай Хамдиев, Сашо Лебанов имат действащи договори и след 30-ти юни тази година, като на половината от тези състезатели контрактите са до 2026 г. Шейх Диаманка пък е с опция за още 1 година. 
 
Стефан Цонков е с изтичащ договор за наем в Хебър, като футболист собственост на ЦСКА 1948. Подобно е и положението на Марк Емилио-Папазов(ЦСКА), Георги Каракашев(Локо Пд) и Красиан Колев(Ботев Пд).

След края на сезона изтичат контрактите на Лазар Марин, Архан Исуф, Георги Вълчев, Ангел Бастунов, Олексии Збун и Николас Пенев.  

Целите

В краткосрочен план Хебър има поне 2 основни цели. Първа, най-важна и непосредствена такава е запазване елитния статут на мъжкият представителен тим. Успоредно с нея трябва да вървят и услилията на ръководството за финансовото стаблизиране на клуба. Да, Хебър има задължения, но има да реализира и вземания по изтекли или действащи контракти за реклама и спонсорство. Водят се преговори с нови контрагенти за финансово партньорство с клуба.  

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 6 оценки
4.3/5 от 6 оценки

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?