Следвайте ни

Хебър преговаря с няколко футболисти

viber icon

Футболният тим на Хебър води преговори с няколко състезатели и през идната седмица ще обяви първите си летни попълнения, научи „Марица”.

Паралелно с това клубът от Пазарджик води разговори за евентуален нов договор с бившият национал Владимир Гаджев.

Сегашният контракт на пазарджиклията изтича на 10-ти юни, но нов все още не е парафиран заради различния в позициите на двете страни по отношение на финансовата част.

Бившият капитан на Левски държи параметрите по действащия договор да останат непроменени в частта за трудовото му възнаграждение, докато от Хебър настояват за редукция, която да покрие определения от ръководството на клуба таван на заплатите за състезателната 2020/2021 година. 

През тази година целта пред "зелените" е утвърждаване в състава на Втора лига, а с нея е съобразена и общата бюджетна рамка.

Точно поради тази причина шефовете на клуба установиха пределна граница на възнагражденията и стегната финансова дисциплина.

Подобно на Гаджев, дискусионен в тази връзка стои и въпросът за оставането на Янко Ангелов и Божидар Васев които имат договори за още 1 година. 

Хебър се надява с тях също да се стигне до консенсус и те да останат част от тима за следващия сезон.

Почти сигурно при „зелените” за още една година обаче няма да остане централният защитник Асен Георгиев. 

Той има контракт с пазарджиклии до юни’2021 г., но е получил зелена светлина от ръководството на хебърци за преминаване в нов отбор, без финансов иск.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?