Хебър може да играе бараж за Първа лига?

Повече от реална е възможността шестия в крайното класиране на Втора ПФЛ - ФК Хебър да отиде на бараж за класиране в Първа ПФЛ на България, гласи последната неофициална информация от кулоарите на БФС.

Изпълкомът на футболната централа трябва да реши най-късно до 10 дни дали ще има изпадащи или не през следващия сезон, след като вече обяви официално, че бройката на отборите в елита нараства на 16.

Излъчената на последния Изпълком временна комисия в момента обсъжда няколко варианта, като най-реалистичен се очертава този с два изпадащи от efbet Лига – последните два в класирането, които да отидат директно във Втора.

Ще има и бараж между 12-тия в класирането на елита и третия във втори ешелон, който вече е ясен - Септември(Сф).

И тук най-важния въпрос е как при тази ситуация бройката на отборите да нарасне до 16?

Най-обсъждан е варианта, при който на изпадналите отбори от елита да им бъде предложено да играят баражи с четвъртия и петия от Втора лига за определянето на другите два състава, които ще оформят 16-те тима за сезон 2021/22.

Ако те откажат, ще бъдат поканени други два тима, които имат желание и финансова възможност, да играят баражи.

Хебър завърши 6-ти в класирането на Втора лига, но реално е пети, тъй като Лудогорец II на практика няма право да игаре квалификации за попълване на Първа лига.

Окончателно неизвестните трябва да паднат до следващото заседание на Изпълкома, което най-вероятно ще се състои в периода между 31 май – 4 юни.

Комплицираната и неясна към този момента ситуация доведе до решението футболистите на Хебър да продължат с тренировките си макар и да са приключили с официалните си изяви за сезон 2020/2021 г.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?