64

Хътка на Реал в Ел Класико днес и Барса е шампион

Барселона приема Реал Мадрид в поредното издание на Ел Класико. Голямото дерби от 26-ия кръг на испанската Ла Лига е днес от 22:00 часа българско време на стадион „Камп Ноу“.

Каталунците влизат в сблъсъка с комфортен аванс от девет точки пред действащия шампион на Испания и Европа. Възпитаниците на Шави Ернандес имат само четири грешни стъпки от началото на сезона в първенството, като са допуснали едва осем попадения – форма на защитата, която към момента дава предимство на „блаугранас“ пред Кралския клуб, който е с 19 допуснати гола. Барса загря за двубоя на свой терен с труден, но ценен успех при визитата на негостоприемния „Сан Мамес“ срещу Атлетик Билбао с 1:0. Победа срещу Реал на практика ще сложи и ефективен край на битката за титлата през настоящата кампания.

Играчите на Карло Анчелоти обаче са изпълнени със самочувствие, след като през седмицата се класираха за четвъртфиналите в Шампионската лига. Първенците на планетата повалиха Ливърпул и в реванша между двата тима на „Сантяго Бернабеу“, а жребият отреди сблъсък с нов английски отбор – Челси, в повторение на 1/4-финала между двата състава от миналия сезон, когато „белият балет“ се нуждаеше от продължения в реванша, за да елиминира съпротивата на „сините“. Преди да надвие Ливърпул, Реал се справи с други каталунски тим – Еспаньол, за да спре серия от три последователни срещи без успех във всички турнири.

Двата испански гранда вече изиграха три дербита през този сезон. Мадридчани спечелиха домакинството си на Барса с 3:1 в първия сблъсък за първенство в испанската столица, но след това загубиха следващите две срещи – с 1:3 във финала за Суперкупата на страната, и с 0:1 у дома в първи полуфинал от Купата на Краля. Реваншът от последните четири в надпреварата е на 5 април в дома на каталунците. Реал Мадрид води в статистиката на официалните мачове помежду им със 101 на 99 победи, при 52 равенства. Барселона има предимство при включване на приятелските срещи – 119 на 105, при 62 ремита.

Лидерът в подреждането ще бъде без двама основни футболисти поради контузии – Усман Дембеле и Педри. Реал няма да може да разчита на Давид Алаба, който е с мускулен проблем. Главен съдия на неделното Ел Класико е Рикардо де Бургос Бенгоетчеа. Арбитърът свири и финала за Суперкупата, спечелен от Барса с 3:1. На ВАР-а ще оперира Сесар Сото Градо

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?