Следвайте ни

Гробокопач на Ботев изхвърлен от съдийството

viber icon

Единият от ударната бригада арбитри у нас Станислав Ставров най-сетне ще бъде озаптен. Врачанинът с адресна регистрация във Велико Търново ще бъде изваден от нарядите до края на сезона.

Причина за санкцията, взета на заседанието на съдийската комисия вчера, е пратеният от ръководството на Монтана във футболната централа диск със запис на спорните положения в срещата с Добруджа. От видяното хората от СК са стигнали до извод, че арбитърът не е отсъдил три явни дузпи в полза на домакините.

Едва ли има изкушен от футбола у нас запалянко, който да не помни какво стори Ставров на Ботев в миналогодишния полуфинал за Купата на България със Славия. Тогава арбитърът не даде очевадна дузпа за Ботев.

Ето какво оповестиха от Съдийската комисия на БФС тогава: "От направения анализ се установи, че при ръководенето на поверената среща главният съдия Станислав Ставров и вторият асистент съдия Милен Арабаджиев са допуснали явни грешки, с които са повлияли на крайния резултат на срещата. Извършеното оценяване, съгласно правилата на БФС, дава основание на СК при БФС да предприеме всички предписани действия по Правилника за футболното съдийство, в това число спиране на съдийски права". И така, Ставров извършва ритуални убийства на клубове в напечени мачове, след това се покрива от шефовете си и после пак се появява във футбола.

Ето и какво каза Йордан Сталев в коментар по случая със Ставров и недоволството от Монтана: "Ще бъдете уведомени, когато трябва. Нещата не са така, както са представени. Има време, нищо повече няма да коментирам".

И така, хайде на бас, че Ставров отново ще изплува в нарядите до месец-два...

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?