61

Гриша Ганчев поема закъсал клуб от А група

Гриша Ганчев е на път да влезе в Пирин като инвеститор, информираха източници от Благоевград. След като се оттегли от ЦСКА той може да придобие акции в клуба, който от доста години насам, с изключение на редки периоди, е във финансова криза. 

Доскоро Пирин бе изцяло собственост на общината, но в края на миналата седмица бе даден старт на поредно преструктуриране на клуба, като бизнесмените Георги Спасов, който е от Благоевград, и столичанинът Милен Стефанов ще получат пакети от по 40% от дяловете на орлетата, а 10% ще останат в ръцете на общината. Петър Занев, който до момента бе управител на Пирин, ще продължи да бъде водещата фигура в управата, а в ръководството ще влезе и друг бивш играч на зелено-белите – Станислав Манолев.

Интересното е, че Манолев и Занев са работили дълги години в Литекс с Гриша Ганчев и сина му Данаил. Имат необходимите контакти с бизнесмените и ако те продължат да се занимават с футбол, биха могли да го убедят да поеме под някаква форма част от издръжката на Пирин – дори и да не се водят сред собствениците. Още повече че според договореното с общината Георги Спасов и Милен Стефанов ще могат да се разделят с акции от своите пакети.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?