Греховната Коледа на Дядо Харалампи

Има една кохорта Маркототевци в пловдивския футбол, които винаги са се опитвали да се намажат на филията на властимащите. Било то заради облаги, било то, за да са в курса на нещата.

Един от тях - Харалампи Ванев, човек, който уважавам не само заради белите му коси, реши да трупа актив на мой гръб. Той е широк, носи много, и това не е изолиран случай. Лошото обаче е, че този път Харалампи Ванев ме товари с негови грехове. 

Аче, кажи си, ще ти простят, все пак си локомотивец. Черно белият дядо Коледа -  Харалампи ме упрекна, че съм наричал Бруно Акрапович физкултурник. Нещо много далеч от истината по две причини. Първата е, че уважавам труда на физкултурниците, тъй като те допринасят много повече за здравето на децата, даже и от записани на хранилка по общини и министерства шахматни клубове. И втората е, че  по това време броях Акрапович за добър счетоводител. Страхотни попадения на футболисти от чужбина, които играят по 10-20 минути и си тръгват от "Лаута" с пълни джобове. И нови, и нови почти до безкрай.

Сигурно помните победата, която Локомотив спечели с 4:1 през март тази година. Тогава Стефан Апостолов изгони Охене от Берое и спести две дузпи за зелено-белите. Ако трябва да се благодари на някого, то това не е дядо Харалампи, който нищо не разбира от съдийство. Това обаче не му пречеше седмицата преди мача да върви по Главната и да се прави на информиран подшушвайки на познатите си: "Сготвихме го този физкултурник от Босна". Е, не го сготвиха Бруно и затова Локо днес се радва на купата на България.

Наближава Коледа и трябва да сме добри. Затова, благодаря ти Харалампи Ванев, че се сети за мен. Светли празници!

Като казах празници, та се сетих. Хей, дядо Харалампи, помниш ли как оставихте футболистите на Локо без пари по Коледа? Не вярвам ти да си виновен, но това е истината. Преди години, когато Филчо Колев бе президент на Локо, той бе дал един бус с яйца, които да се продадат и парите да се раздадат на футболистите за Коледа. Не съм бил там, но черно-бели фенове твърдят, че ти си казал, че бусът с яйца е катастрофирал, те са се счупили, и пари няма. Само да вметна - аз тогава лично напълних трапезата на един футболист от Локо, за да не се чувства нещастен на празника. А ти?

Апропо, ХараламПИЙ, виждам на снимките от Драмата, че си пийнал малко за тонус преди да се качиш на трибуната. Не, че нещо, но не те видях на двата протеста, в които черно-белите искаха адекватно отношение към клуба им. 

Весела Коледа, Аче! Кажи си, ще ти простят, все пак си локомотивец. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?