61

Гонзо в първото интервю като шеф на БФС: Ще протегна ръка за обединение ВИДЕО

Новият президент на БФС Георги Иванов даде първо обширно интервю, след като бе избран на поста в петък вечер. Той отговори на някои репортерски въпроси конкретно, докато на други заяви, че тепърва ще решава заедно с Изпълкома. Кадърът на Локомотив Пловдив си постави за цел да убеди феновете и клубовете, че „промяната е дошла“. Според него ще е некоректно някой да протестира още преди да е започнал работа.

 „Това, което се случи – горд съм, че спечелих така. Имам още по-голяма отговорност. Сега предстои по-трудното. Трябва да направим много промени, да върнем доверието в институциите, за да работим с държавата, да помогнем на всички аматьорски клубове, да помогнем на детско-юношески школи, където да се изграждат бъдещите футболисти, с които да се гордеем с тях“, започна Гонзо.

„Не съм мислил какво ще направя понеделник. Тези няколко дни бяха много тежки за мен. Ще съберем Изпълкома, където ще взимаме решения колективно. Изпълкомът ще е водещият орган, който ще управлява БФС“, продължи той.

„Не съм много по призивите. Трябва да покажем, че заслужаваме и сме достойни. Поканих някой от екипа на Димитър Бербатов да влезе в Изпълкома. Съжалявам, че никой не прие. Достойни хора са с качества, но отказаха. Уважавам ги. Казах, че ще протегна ръка за обединение. Феновете ще ни оценяват по нашата работа. Нагледал съм се на призиви. Нашата цел е самите фенове и клубове да разберат, че промяната дойде“.

„Бил съм две години част от тази система. Видял съм и хубави, и не чак толкова хубави неща. Ще започнем нов път. Ще преценим всички хора в тази федерация как се е справил, какво е правил, ще направим равносметка и ще започнем промени. Те ще са на база кой каква работа е свършил. Не мога след 20 минути да обяснявам как ще променяме всичко. Ще се решава на Изпълкома и ще взимаме колективни решения за доброто на българския футбол“.

„През тези две години съм видял качество на тези хора, преценил съм, че са знаещи и можещи хора, надявам се заедно с тях да постигнем тези резултати и успехи, които предстоят. Който има качества, той е останал в Изпълкома“.

„Не мога да коментирам за организирания протест. Винаги ще има недоволни. Ще докажем, че сме различни. Ще работим прозрачно. Ако от първия ден някой протестира, е смешно и некоректно. Не сме започнали още да работим. За да се научиш да побеждаваш, трябва да се научиш да губиш. Ако не можеш да губиш, има нещо сбъркано. Ако някой не подкрепи нашите идеи, преди да ги е видял, не е коректно“.

„Този Изпълком ще взима решения, които са за доброто на футбола и няма да теглим в една посока към един или друг клуб. Има правилници, закони, устави. Всеки един клуб ще е третирам по еднакъв начин, без значение дали е шампион или популярен клуб. Затова в Изпълкома няма президенти“.

„Разговарял съм няколко пъти с президента на БПФЛ и трябва да стане поетапно. Тя не е готова за цялостна промяна. Имаме идея как ще се случи. След една или две години ще стане. Ако прехвърля всичките права на лигата за Първа и Втора лига, ще е бягане от отговорност от моя страна“, сподели Георги Иванов.

„Илиан Илиев има пълното ми доверие. Назначен е под мое ръководство. Доволен съм от работата му. Не съм юрист и не съм влизал в детайли за тв правата. Моята позиция е била технически директор. Когато се свика Изпълкома, всички тези въпроси, които вие имате, ще се взимат от Изпълкома. Не мога да ви отговоря сега за тв правата, а след време, когато Изпълкомът има заседание“, коментира той телевизионните права.

„Имаме време да намерим правилните и точни хора, всички кутийки са празни. На всички ще направим анализ на тяхната работа, за да видим кой ще остане. Изпълкомът ще взима решенията, а надолу ще следваме тези неща. Събира се Изпълкомът и се решава кой ще е вицепрезидент. Не ме карайте да взимам еднолични решения. Това нещо приключи“.

„Избрали сме хора, които са с авторитет в обществото, за да може да бъде този процес на разговори с държавата по-плавен. Ако държавата не помогне, който и да е президент, няма никакъв шанс да оправи футбола в България. Досега единствените приходи на БФС бяха от ФИФА и УЕФА. Разработвахме програми, но е крайно недостатъчно. Трябва да помогнем на аматьорския, на детско-юношеския футбол и на професионалния. В Изпълкома ще бъде обсъдено как ще се процедира. Има два кмета – на Враца и Велико Търново. Това са хора с авторитет, които трябва да помогнат, за да се случат всички неща, които сме планирали“.

„Всеки един, който има качества, мотивация и иска да работи в БФС, има място за него. Ще работим с всички кадърни, можещи и знаещи хора. Няма значение в кой екип са били. Ако дойдат да работят в БФС, всички работим за България. Няма нужда да си избирам приятели. Не обичам да работя така, а с професионалисти. Такива, които могат да направят нещата така, че да вървим напред. След като постигаме успехи, представляваме България. Ако направим продукта качествен, ще ни подкрепят. Всеки кадърен има място в нашите структури“.

„Изключените клубове, доколкото знам, трябва на следващия Конгрес да бъде гласувано тяхното връщане. Аз лично съм си избрал вицепрезидент, но казвам какъв е редът. Не аз, ами Изпълкомът избира. Аз индивидуално няма да взимам решения. Какво ще правим, ще решим с Изпълкома. Още от понеделник ще започна да решавам проблемите. Ако смятаме, че има един проблем, още днес щяхме да започнем решаването му. Какви ще бъдат стъпките ще преценим в понеделник, когато ще започна работа като президент. Досега съм бил технически директор и не съм можел да променям каквото и да е било“, смята Георги Иванов.  

„Това, че Борислав Михайлов преди две години ме е поканил, няма значение. Не може някой да ми казва какво да правя. Той не ми е казвал какво да правя, а ме остави да работя за футбола. Горд съм от това, което съм направил. Аз се казвам Георги Иванов и ако смятате, че някой може да ми нарежда, се е объркал. Ако искате всеки път да ме питате за Борислав Михайлов – не сме роднини с него. Всичко, което ще правя ще е отворено. Какво очаквате? Ако работите в една фирма и отидете да работите в друга вашият бивш шеф ще ви казва какво да правите ли“.

„Направи се Конгрес, за да може да променим нещата. Не може за един ден. Ще е процес до юни месец. До тогава ще имаме време да изберем качествени хора, да направи козметични промени. Нали не очаквате да променим всичко сега и да счупим всичко. Промените не се правят просто така, ще правим промени, които в дългосрочен план ще донесат позитиви“.

„Няма да пътувам с националния отбор. Има треньор, администратори. Михаил Касабов ще пътува с тях. Той е вписан като президент по закон. Оставям хората, които ще пътуват да отговарят на националния отбор и имам пълно доверие в тях“

„Кой е празнувал победата ми предварително? Аз си легнах снощи в 22:00 часа. Имаше други хора, които ходиха по хотела. Проверете кои са. За един месец съм обиколил почти цяла България. Вече съм на края на силите си. Смятате ли, че ще дойда да празнувам предварително. Как един мач ще празнувам, преди да съм го спечелил? Ще се прибера да се наспя. От 20 дни спя по 2-3 часа“.

„Не е най-големият проблем това, че не ходиш по мачове, а каква работа вършиш. Играл съм в Левски и привържениците имат проблем. Не е нужно да обикалям България само за да ме снимате. Трябва да преценявате каква работа върши президентът. Няма нужда да те гледат постоянно във Facebook и по телевизии. Не е толкова важно дали ще ходя на мач. Какво ще се промени? Да ме снимате? Оценявайте хората по работата, която вършат, а не по думите“.

„Подкрепата на Левски винаги съм я усещал. Играл съм там преди много години. От тук нататък всички клубове ще са поставени на равна основа, защото това е професионално. Ако не сте разбрали работя професионално, а не на пристрастия. Показал съм го за тези две години. Отнасял съм се по еднакъв начин към всички. Всеки, който е почукал на моята врата, тя е била отворена“, каза още Георги Иванов.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 2 оценки
1/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
Били

Били

16.03.2024 | 22:06

ПОЭДРАВЛЕНИЯ ЭА Г.ИВАНОВ.Иэненадан бях приятно от кандидатирането му и победата.Смятам,че иэбирателите направиха правилният иэбор эа бъдещето на БГ футбола.

Отговори
2 2
Алелуя!

Алелуя!

16.03.2024 | 16:55

Да споменаваме с добро - имало едно време футбол в България! Едно изказване мина между другото, без да се замисляме много-много. А то бе на сливенския патладжан. Та той каза, че Гонзу се бил еманципирал от Перукан. С други думи и на нас/ като бивши/ това перекенде ни е удобен, защото бе част от нашата чалга и нищо няма да се промени. Евентуално мястото, чалготеката ще е друга. Към това се обединиха и такива като Раев, и Крушата... Те не пожелаха хора, които биха поискали ревизия на досегашното "управление". Да, от изтривалка се превърна във "фактор" - на простотията. Управлява Перукан 2. На печелившите - честито, с прискърбие към футболните запалянковци - сега поне ТВ излъчва мачове от Европа - гледайте тях, а нашия футбол - за сега няма да го има на ничия карта. До кога - ще поживеем ,ще видим. Но оптимизъм на този етап - към точката на замръзване.

Отговори
4 1
Петко

Петко

16.03.2024 | 12:01

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:--- https://e.vg/menn

Отговори
0 0
Кой разклати Бербати, пита Блиц

Кой разклати Бербати, пита Блиц

16.03.2024 | 09:37

И обяснява - Бербатов нямал концепция. Гонзо очевидно е имал концепция. А Боби Михайлов още по-голяма концепция е имал, толкова години се задържа начело. Дано концепцията им помогне на националите, следващия път да победят Гибралтар.

Отговори
9 0
Ехааааааааааа

Ехааааааааааа

16.03.2024 | 08:36

До сега беше изтривалката на Борислав Михайлов ,а сега президент. Това не промяна ,а подмяна. Тъжна работа и няма да се изненадам ако фенове мародерстват,защото си го заслужават.

Отговори
7 0
Надя Драганчева, Тутракан

Надя Драганчева, Тутракан

16.03.2024 | 02:57

Каквато съдебната система и в гр.Тутракан, и каквито са съдиите в гр.Тутракан,такъв е и футбола в Бълагария. Хич не ги бива и хич го няма

Отговори
7 1
Доктор Манчев

Доктор Манчев

16.03.2024 | 01:50

Гонзо, още преди да си започнал знаеш, че не ставаш! Горкия български не знае, ама за президент на БФС се цани. А бе тъпан, на какъв език ще приказваш на международните семинари?!? Просто не искам да повярвам, че корупцията в България е толкова дълбока! Лелеееееее до къде е докарахме с тези тюфлеци, тото-то продължава, и шуробаджанащината е на почит. А после на кривата ракета космоса и виновен…

Отговори
24 4

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?