64

Гонзо с разкритие около скандала със строителя на Колежа и БФС

Техническият директор на БФС Георги Иванов излезе с официална позиция по повод обвиненията на строителя на стадион "Христо Ботев" в Пловдив Илиян Филипов, който твърди, че е бил заплашван от заместник-изпълнителния директор на Българския футболен съюз Христо Запрянов.

Според пост на Филипов в социалните мрежи, Запрянов му казал, че ако не осигури необходимото за провеждане на срещата на “Колежа” между националните отбори на България и Унгария, то от БФС ще отнемат лиценза на стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив.

Иванов в изявление пред БТА заяви, че подобни твърдения не отговарят на истината, никой не е бил заплашван и той го гарантира, тъй като е присъствал на разговора. Единствено е бил дискутиран въпроса как е възможно стадион "Христо Ботев" в града под тепетата да не е опасен с публика, а да е опасен за здравето без наличието на зрители.

Бившият централен нападател заяви, че в петък Филипов е поел ангажимент да спре строителните дейности, да обезопаси обекта, за да се проведе европейската квалификация България - Унгария.

"Категоричен съм, че лицето Илиян Филипов е лъжец! Лично ще го подведа под съдебна отговорност. Не само аз, но и Българският футболен съюз заради клеветите по адрес на заместник изпълнителния директор Христо Запрянов!

Няма никакви заплахи, аз лично присъствах на разговора между него и Филипов и ви гарантирам, че никой не е бил заплашван.

Единствено бе дискутиран въпросът защо мачове от българското първенство на ст. „Христо Ботев“ са безопасни според неговата оценка, а мач без публика на националния отбор изведнъж се оказва опасен!?", пита Иванов.

"В многократните ни разговори на живо в петък Филипов пое ангажимент пред мен и пред още доста свидетели, че може да спре строителните дейности, да обезопаси обекта и двубоят България – Унгария да се играе безпроблемно на ст. „Христо Ботев“ в Пловдив".

"Уговорихме се и той пое ангажимент да подготви становище и да ми го изпрати за сведение. Получих това становище от него, мога да го докажа на всеки, който се интересува. Всичко е в телефона ми. Цялата кореспонденция. Защо след това той не го подписа и се отметна, е друг въпрос. Повтарям – този човек е лъжец и ще бъде осъден!" 

"Запознал съм кмета на гр. Пловдив с цялата ситуация и всички изключително тежки последствия за целия български футбол – не само за националния отбор, ако двубоят България – Унгария не се състои в четвъртък. Лицето Илиян Филипов е този, който ще направи така, че футболът в България да понесе огромен удар!", завърши Георги Иванов.

Оцени новината

Оцени новината
2.5/5 от 4 оценки
2.5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Гонзо Велики

Гонзо Велики

11.11.2023 | 21:17

и славата на българския футбол

Отговори
2 4
Боклуците

Боклуците

11.11.2023 | 20:31

от БФС нахално и нагло си търсят оправдание . А ако новия кмет клекне и позволи мача , ще започне мандата си с едно голямо петно .

Отговори
11 3
ОСТАВКА

ОСТАВКА

11.11.2023 | 20:13

От къде на къде насочехте мача в Пловдив бъзльовци.И сега се опитвате да си измиете ръцете със Илиян.Ще бъдете още повече МРАЗИНИ

Отговори
15 5

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?