61

Гонзо: Ясен не е главният виновник! Аз поемам временно национала

-Г-н Иванов, не мога да не ви попитам вие ли ще водите националния отбор в предстоящите два мача - гостуванията на Гибралтар и Грузия? 
-Да. Аз ще поеме отбора... Временно... Всичко се случи, както се казва, "на пожар". И няма кой друг да застане начело на националните за въпросните срещи, които чукат на вратата и са съвсем скоро - в четвъртък и в неделя. 

-Някой остава ли от щаба на Ясен Петров? 
-Да, треньорът на вратарите Витомир Вутов.

-Има ли вероятност при две победи да останете начело на тима за постоянно? 
-Не. Категорично - не. Аз имам други функции. Просто временно "запълвам дупката", защото няма време за реакция и за назначаване на постоянен селекционер преди визитата ни в Гибралтар. А и, както знаете, бил съм треньор и притежавам необходимия лиценз.

-Кои са фаворитите за постоянен селекционер на България? 
-Не са обсъждани варианти. Как да са обсъждани. Та мачът с Грузия свърши преди няколко часа. Би било неморално да се търси нов треньор преди отборът да е загубил и да се е разделил с настоящия си селекционер. 

-Вие имате ли свой фаворит? 
-Вижте, изборът на новия треньор ще бъде направен от Изпълкома. Това вероятно ще се случи тази седмица. 

-Мнението ви за Ясен Петров - за неговата работа и за оставката му? 
-Ясен успя да създаде колектив и да постигне никак нелоши резултати. Но за огромно съжаление се стигна до снощния срам. Защото това наистина е срам и ние няма как да си заровим главите в пясъка и да не видим реалността. Искам обаче категорично да подчертая, че Ясен не е главният виновник за провала. При такъв резултат обаче и при серия без победа се стига до раздяла с треньора.

-А кой е главният виновник? 
- Не е един човек. Това са тези, които бяха на терена - футболистите. На Ясен Петров му прави чест, че постъпи мъжки и подаде веднага оставка. Така правят смелите хора. Някои се свиват, чакат да ги изгонят. Проявяват неразбиране. Проявяват егоизъм. Ясен показа, че е човек с характер. 

Блиц

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?