Следвайте ни

Гонзо откровено за Локо, селекцията, Акрапович и...

viber icon

Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов изрази задоволство от селекцията и подготовката на отбора, но уточни, че през зимата е по-трудно да вземеш нужната класа. "Смятам, че подготовка върви по план. Условията са добри. Остава да подпишем официално с играчите, които сме избрали. До момента сме одобрили четирима, а максимум търсим още двама. С това ще приключим с трансферите. Знаем, че ще ни бъде трудно предвид това, че зимата е по-сложно да привличаш качествени футболисти. Надявам се новите да се адаптират бързо и да заменят важните футболисти, които ни напуснаха", започна бившият шеф и футболист в Левски. "Тръгнаха си футболисти по централната ос – Ожболт, Жоро Илиев и Езе. Така, че ни трябваха нови играчи на тези места. Трудно е да се компенсира липсата на тези футболисти, защото те притежаваха класа. Няма нужда да споменавам какъв играч е Георги Илиев. Езе две години бе част от отбора. Продадохме водещ нападател като Ожболт, който вкарваше много голове. Надявам се на базата на колективната игра, работата на треньора и себераздаването да поддържаме досегашното ниво", добави Гонзо.

"В този период е трудно да се намерят свободни играчи. Сега повечето свободни футболисти са чужденци. Целим се към играчи, чиито клубове имат някакви проблеми. Локомотив не плаща трансферни суми, а заплатите са малки. С много работа и мотивация ще се опитаме да задържим нивото. Смятам, че Локомотив е сигурен за шестицата с оглед точките и мачовете, които предстоят.

При всички положения ще се опитаме да бъдем трети. Конкуренти ще ни бъдат ЦСКА и Левски. Ако сравняваме бюджетите ние сме с много по-малък от тези два отбора. Имаме и амбиции за купата, а там играем с добър отбор като ЦСКА 1948. Надявам се да стигнем поне до финал. Не трябва да подхождаме лежерно за купата, но има шанс да победим, а и все пак сме домакини", маркира целите на Локомотив Пловдив Георги Иванов. "Още от първия ден работя много добре с Бруно Акрапович. Смятам, че сме добър колектив. Действаме в синхром. Предвид нашия бюджет е нормално хората да твърдят, че няма да издържим надбягването за трето място, но да видим как ще е в края на сезона", каза още Георги Иванов.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?