64

Гонзо: Още сме в играта за първото място, до 2 г. ще сме супер тим

Техническият директор на БФС Георги Иванов застана пред медиите при пристигането на националния ни отбор в София. футболистите ни загубиха от Унгария с 3:0 в квалификация за Евро 2024. Въпреки това обаче Иванов отчете, че теоретично България все още има шансове за първото място и продължава да се бори за него.

“Чисто теоретично още имаме шансове, но видяхме, че има отбори особено като Унгария, която превъзхожда с едно ниво нашия отбор. Борим се да станем първи. Трябва да гледаме малко реално. Имаме млади футболисти, изграждаме отбор, напрежението им е по-голямо. Това не е Унгария отпреди 15 години. Футболисти над средното европейско ниво и бе трудно за нашата защита да отговори на тяхната скорост. Имаме какво да работим. Много футболисти липсваха за нас - Петко Христов, Илиян Стефанов, Антон Недялков. Целта е да изградим отбор, знаем колко е труден пътят. Убеден съм след 2 години ще имаме отбор, който ще постигне много и ще се гордеем.

Аз не съм видял някой да е успял в живота без да рискува. Някой трябва да направи крачката. Трябва много неща да се променят. Президентите да погледнат към общото благо, защото все по-малко футболисти се налагат, а играят все повече чужденци. Ние не сме като Бразилия да имаме 20 милиона футболисти, имаме определен брой и като не играят, не са на нужното ниво.

Националният селекционер да не смятате, че за 3 дена ще вдигне скоростта. В българското първенство се играе бавен футбол и това се принася в националния отбор. Все качества, които самите клубове трябва да развиват. Ние сме доволни от всички, натрупахме нужния опит. Един Коко Илиев, който показа добри игри за 18-годишен. Това е пътят и не се отказваме от него.

Ние в елитния юношески футбол направихме много промени и неща, но те ще дадат резултат след 3-4 години. Ние имаме футболисти, които след 2-3 години ще бъдат на топ ниво - Димо Кръстев, Георгиев от Барса, имаме един футболист, който играе в Бенфика. След 2-3 години тези футболисти, като влязат в националния отбор ще е по друг начин. Трябва да видим колко футболисти играят от нашите в Европа и колко от другите. Унгария ни показа какъв е моделът. 2005 и аз играх срещу тях и бяхме равностойни, а сега са на друго ниво. Чисто индивидуалните качества, които имаха те, не можем да говорим за тактика.

Ние всички носим отговорност. Какво значи да понесем отговорност? Малко ли ви е, че критикувате всичко живо, което се докосне до националния отбор? Смятаме ли, че тези момчета се чувстват добре. Предните 3-4 мача, тогава бяхме приключили участието си в Лигата на нациите, а след това бяха приятелски срещи. Вече когато се играе под напрежение, е различно. Разликата между средния и големия футболист е в психиката. Ако искате, критикувайте мен, така или иначе го правите 30 години, но след 2 години България ще е различна и на друго ниво. Някой път загубата е по-добра от победата”, заяви Гонзо.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Мустакатото Ленче

Мустакатото Ленче

28.03.2023 | 22:11

Значи ПП = продължаваме подмяната!

Отговори
3 0
Смърфа 1926

Смърфа 1926

28.03.2023 | 21:40

Теория е когато отборът играе и печели, но ти не знаеш защо. Практика е когато отборът не играе добре и губи, но ти знаеш защо. Ние съчетаваме теорията с практика, отборът не играе добре и губи и никой не знае защо. Бием сърбите в Белград и София, побеждаваме черногорците в Титоград, 1 реми в Будапеща и на теория сме първи в групата.

Отговори
1 0
Стоян Тонев

Стоян Тонев

28.03.2023 | 19:44

След това изказване, настоявам Окръжна психиатрия в София незабавно да се самосезира!

Отговори
6 1
Гонзо ще ми купи колело, ама друг път

Гонзо ще ми купи колело, ама друг път

28.03.2023 | 19:08

Абе Перуката се готви да управлява вечно.

Отговори
4 0
Бате Гойко

Бате Гойко

28.03.2023 | 16:26

Гонзо сънува мокри сънища

Отговори
4 1
Не те помня

Не те помня

28.03.2023 | 15:26

Ама съвсем сериозно, ако беше и ти ме цапнал по главата, от завист или не, може би...

Отговори
1 0
Гацо Бацов

Гацо Бацов

28.03.2023 | 15:18

Абе Гонзо, кьорав ли си бе ???

Отговори
6 1
Хаха

Хаха

28.03.2023 | 15:06

Смешници, само с който не сме играли, той не ни е бил.

Отговори
5 2

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?