61

Гонзо готви революционна промяна в българския футбол

Новият технически директор на БФС Георги Иванов работи по нови правила, които смята да въведе в родния футбол. Те ще стимулират клубовете да произвеждат футболисти. Идеята е да се получават адекватни компенсации за младите играчи, когато те биват привлечени в други клубове. Гонзо сподели своите виждания по време на среща с представители на бургаските клубове в морския град, предаде репортер на KotaSport.com.

„Проблемите са много. Имам една идея. Големите клубове взимат таланти. Моята е идея – примерно до 12 години да се плаща веднага 5 хиляди лева. До 14 години да се плащат 10 хиляди. Никой не може да вземе ваш юноша. Като ви вземат юноша и на 18 години го освободят, вие не взимате компенсация.

Обсъждаме унгарската система. От Нефтохимик преминава в Черноморец. Ако после играе в Лудогорец, вече има коефициенти. При 2700 минути, те се разпределят в Нефтохимик, Черноморец и Лудогорец. До 25 години ще се получава компенсация. Това е много важно за по-малките клубове и школи“- сподели Гонзо.

Той коментира, че по този начин ще засегне големите клубове.

„В момента всички работят кой както си иска. Трябва да се дадат насоки, всички да работим в една система. Футболът ни е болен и всички трябва да го излекуваме. Трябва да започнем стъпка по стъпка. Ще имам опозиция и знам от кои хора ще имам опозиция, защото това, което искам, ще ощети големите клубове. Убеден съм, че ще го направя и това ще се случи. Трябва вече да се бръкне в раната“ – каза още Гонзо в Бургас.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Смях

Смях

27.01.2022 | 04:45

Егати революцията! Сега като се навъдят едни таланти, майко мила!

Отговори
3 0
Котарака

Котарака

26.01.2022 | 13:57

В БФС калинка до калинка тулуп до тулупа майно ле Гонзака и революционни промени скрийте се бре тези всичките трябва да бъдат изритани

Отговори
7 1

Анкета

На кой футболен отбор сте привърженик?