Голяма футболна звезда оцеля по чудо след атентат

Бившият нападател на Ювентус, Лацио и Реал Сосиедад Дарко Ковачевич оцеля като по чудо при опит за атентат. Мафиотски структури са пробвали да убият бившия национал на Югославия. Инцидентът се е случил снощи в атинското предградие Глифада, информират гръцките медии. Според първоначалните информации, 46-годишният Ковачевич е получил нараняване на крака при инцидента.

Счита се, че Дарко е бил прострелян. Сърбинът е спасил живота си благодаарение на бързата си реакция. След като видял насоченото оръжие срещу себе си, той се е хвърлил на земята. Освен раната на крака бившият футболист няма други наранявания. На мястото бързо е пристигнала линейка, а авторът на 10 гола в 59 мача за националните отбори на Югославия и Сърбия и Черна гора е бил откаран в болница.

 “Видях човек, който излезе от кола с пистолет в ръка и тръгна към мен. Когато стреля, инстинктивно се хвърлих надясно. След това видях как той побягна, качи се в автомобила и изчезна”, коментира Ковачевич пред гръцките медии.

Счита се, че нападението е било планирано и извършено, когато Дарко Ковачевич паркирал колата си пред дома си в Глифада. Според полицията, атаката е целяла убийството на бившия сръбски национал, а мотивите не са свързани с футбола. Най-вероятно става дума за дело на мафиотска организация. Нападателите са били двама, като единият е чакал в работещ автомобил. Същата кола, която най-вероятно е крадена, е открита запалена на 700 метра от мястото на инцидента.

Двамата нападатели са чакали в засада и са подготвяли атентата няколко дни. Те са знаели времето в което Ковачевич се прибира у дома си. Целта им е била убийството на доскорошния спортен директор на Сръбския футболен съюз. Стрелбата е извършена с пистолет „Глок“. От полицията вече са претърсили района, а специално обучени полицейски кучета също помагат в търсенето на следи от атентаторите.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?